Comoară vieții se află în fiecare dintre noi

Aș dori să vă împărtășesc o poveste hindusă drăguță, care ne invită să facem o pauză pentru o perioadă și să ne descoperim sinele.

„O veche legendă hindusă spune că a fost o perioadă în care toți oamenii erau zei. Dar au abuzat de divinitatea lor atât de mult încât Brahma, stăpânul zeilor, a decis să-și înlăture puterea divină și să o ascundă într-un loc unde le va fi imposibil să o găsească. Marea problemă era, așadar, găsirea unei ascunzătoare bune.

Când zeii minori au fost chemați la un consiliu pentru a rezolva această ghicitoare, au propus:

De ce sa nu îngropam puterea divina în pământ ?

Dar Brahma a răspuns:

-Nu, asta nu este suficient, pentru că omul îl va săpa și îl va găsi.

Atunci zeii au spus : In acest caz, sa le trimitem divinitatea pe cel mai adânc fund al oceanului

Dar Brahma a răspuns din nou:

-Nu, pentru că mai devreme sau mai târziu, omul va explora adâncimile tuturor oceanelor și este sigur că într-o zi îl va găsi și îl va scoate la suprafață.

Zeii au concluzionat:

Nici pământul, nici oceanul nu sunt locuri unde puterea divina sa fie în siguranță, însă alte idei de ascunzătoare nu mai avem

Deci Brahma spune:

„Asta vom face cu divinitatea omului … o vom ascunde adânc în el însuși, pentru că este singurul loc în care nu se va gândi niciodată să caute.

De atunci, conchide legenda, omul a ocolit pământul, a explorat, a urcat, a scufundat și a săpat, căutând ceva ce este în el … „.

Adevărata comoară a vieții și puterea divina se află în fiecare dintre noi.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: