Dorința mea de reușită!

Eu ma pot numi un om ambițios. Ambiția te face sa te simți mai bine. Iti trezește speranța, te împinge de la spate și te face sa gândești mai mult, din ce în ce mai mult. Ambitia te ajuta sa ii dai vietii tale un sens, sa iti creezi un scop, un target. Mereu pleci de la ideea: vreau sa fac asta, vreau sa ajung acolo. Totul devine mai usor, imposibilul poate deveni posibil inca din primii pasi.

In anul 1992 hotărăsc sa plec sa muncesc în străinătate. Am așteptat ca mama sa fie într-o stare mai buna fizic și psihic .Intr-o zi am anuntat-o ca plec sa strâng bani si ca eu ii voi cumpăra o casa. Mama nu a primit bine vestea dar fiindcă și fratele meu era prezent la discuție el a intervenit și am hotărât ca asa ar fi bine pentru noi toți. Mama suferea asa de mult ca nu are casa iar noi din ce câștigam nu puteam pune bani deoparte. Aveam strictul necesar pentru plata chiriei, utilitati, mancare si medicamente. Pensia mamei se ducea numai pe medicamente. Eu cu fratele meu puneam bani in comun si ii imparteam in functie de prioritati.

Am cumparat un ziar si am cautat locuri de munca in strainatate.Am gasit o agentie care asigura plecarea in maxim 3 saptamani. M-am dus cu mama la interviu.Ea nu a intrat doar ma asteptat afara. Eu nu stiam limba engleza. La scoala invatasem franceza si rusa. Am primit prima propunere de munca. Era un job intr-o bucatarie a unui restaurant. Am acceptat fara putiinta de tagada. Nu aveam pe atunci calculator.Am plecat la sfarsitul lunii martie in Cipru. Nu cunosteam nimic despre aceasta tara. Stiam doar ca exista pe harta ,ca este o insula in Marea Mediterana, ca avusese loc un conflict armat acolo si ca populația este preponderent greaca.

Am luat cu mine o gentuță mica și fără nici un ban am plecat. Mama și fratele m-au condus la aeroport. Despărțirea a fost extrem de grea. Ma urmărit plânsul mamei și suspinul fratelui meu mult timp. Am plecat cu doua fete.Ele urmau sa lucreze în același restaurant cu mine. Ele știau engleza și mai lucraseră acolo ca ospătărițe. Ele m-au asigurat ca totul va fi bine A fost prima oara când zburam cu avionul. Am avut niște dureri îngrozitoare de urechi. Când am coborât din avion îmi simțeam urechile înfundate si ma durea capul. Am fost așteptate de o mașină a firmei și transportate la locul cazări. Am primit o camera cu trei paturi, baie și o mica bucătărie. Era frumos si curat.

Din locație se vedea Marea Mediterana. Dimineața a venit o persoana din staful restaurantului si ne-a dat niste bani avans din salariu.Erau 30 de pound ciprioti. Am mers cu fetele la cumpărături. Eu mi-am cumpărat o pereche de pantofi. Plecasem încălțată cu cizmele care erau incomode si vechi. Am cumpărat mâncare si un caiet cu pix.Din bani 10 pound am pus deoparte. Am început serviciul. Lucram pe bucătărie cu doua filipineze foarte dragute si cu o tailandeza. Munceam mult dar avem si ore de relaxare. Mergeam la plaje cand eram libera.Vorbeam la telefon săptămânal cu cei rămași acasă și de doua ori pe luna trimiteam bani fratelui meu .Am strans ban pe ban si in 1994 m-am intors si i-am cumpărat mamei un apartament.

Am mobilat o camera si bucataria. Am stat trei luni in tara dupa care mi-am gasit un job in Austria. Acum stiam foarte bine engleza si m-am angajat intr-o fabrica. Mama a ramas in grija fratelui. Am strâns din nou ban pe ban si in 1996 i-am cumpărat o casa si fratelui. Dupa care am mai muncit pana in 1998 în străinătate si m-am întors definitiv. Fratele meu avea intenții de căsătorie și nu mai putea avea grije de mama.

M-am intors in luna iulie 1998 si pe 6 august 1998 am inceput lucrul in Romania. Am primit o oferta de munca ca gestionar. Dupa un an de munca am inceput si facultatea la seral.Dupa cinci ani am facut si un Master. Dupa terminarea studiilor am obținut numai funcții foarte bine plătite.

Viața este extraordinar de frumoasă, indiferent ce ți se-ntâmplă. Ambitia intretine viata. Ambitia te scoate din zona de confort si te face sa-ti rezolvi probleme pentru care mai tarziu iti vei multumi. Pentru lipsa de ambitie omul regreta mai tarziu. . Ambitia trebuie sa existe in tine in fiecare minut. Trebuie sa vrei o viata mai buna, o familie mai buna, un job mai bun. Daca succesul era ceva usor de realizat, toata lumea tipa de fericire. Nu vine tot deodata, pasi sunt mici, dar siguri.

Lasă un răspuns