Educația Kampo

Medicina tradițională japoneză folosește cea mai mare parte din terapiile chineze, inclusiv acupunctura și moxibustia , dar Kampō în sensul său actual este preocupat în primul rând de studiul ierburilor .

Practica pe bază de plante este cel mai important aspect al metodei Kampo, cu utilizarea cunoștințelor pe bază de plante din China, și , de asemenea , la utilizarea de plante native japoneze. În medicina Kampo, pe lângă remedii vegetale, se folosesc şi cele minerale si animale.

Diagnosticul derivă din medicina tradițională chineză prin utilizarea tehnicilor de palpare și examinarea simțurilor .

Individul este analizat ca un întreg, ținând cont de unicitatea și exclusivitatea fiecărei ființe vii. Diferența substanțială dintre medicina tradițională chineză și cea a lui Kampo constă în faptul că în prima metodă fitoterapia, acupunctura, nutriția și masajul trebuie să fie integrate împreună; cel puțin primele două. În medicina Kampo , acestea sunt considerate separat și de specialiști care pot fi diferiți.

Mai mult, în Kampo, remediile sunt mult mai puțin cantitative (câteva sute) comparativ cu farmacologia chineză.

În ceea ce privește diagnosticul , Kampo este diferit de cel chinezesc, deoarece este efectuată palparea abdomenului.

Datorită răspândirii recente a acestor practici, medicina Kampo nu poate fi considerată un medicament tradițional, chiar dacă se bazează pe mai mult de milenii din medicina tradițională chineză.

Medicina Tradițională Japoneză este o școală de Medicină Tradițională Chineză, introdusă în anul 4 d.Hr. și dezvoltată în Japonia, adăugându-se la cultura țării. Această practică a avut un avans uriaș în 1976, când medicamentele utilizate în medicina Kampo au fost acoperite de sistemul național de sănătate. De atunci, câștigă din ce în ce mai mulți fani, fiind folosit de peste 90% dintre medicii japonezi, în funcție de specialitate. În prezent, toate școlile medicale japoneze oferă educație Kampo Medicină în cursurile lor de licență.

Cultura japoneză a facilitat integrarea dintre medicamentele occidentale și Kampo, care sunt practicate timp de mai mulți ani simultan.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, una dintre tendințele practicii medicale actuale, medicina integrativă, este combinația coordonată a medicinei occidentale cu practicile neconvenționale. Acest fenomen a fost observat din ce în ce mai mult în ultimele decenii și este legat în special de interesul și cererea utilizatorilor sistemului de sănătate.

Astăzi, pacienții caută profesioniști care au grijă de sănătatea lor și nu numai că tratează boala. Această caracteristică este legată de modificările structurii problemelor de sănătate, cum ar fi creșterea bolilor cronice și îmbătrânirea populației, care aduc noi provocări pentru medicina convențională.

În loc să modifice formule ca în medicina tradițională chineză , tradiția japoneză Kampō folosește combinații fixe de ierburi în proporții standardizate în conformitate cu literatura clasică a medicinei chineze. Medicamentele Kampō sunt produse de diverși producători. Cu toate acestea, fiecare medicament este compus din exact aceleași ingrediente conform metodologiei de standardizare a Ministerului.  Noile medicamente Kampō sunt evaluate prin tehnici moderne de evaluare a mecanismului lor de acțiune.

În Statele Unite , Kampō este practicat mai ales de acupuncturi, practicieni din medicina chineză, medici naturopat și alți profesioniști din medicina alternativă . Formulele pe bază de plante Kampō sunt studiate în cadrul unor studii clinice, cum ar fi studiul clinic al Honso Sho-saiko-to (H09) pentru tratamentul hepatitei C la New York Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, și ciroza hepatică cauzată de hepatita C la Centrul Ficat UCSD.  Ambele studii clinice sunt sponsorizate de Honso USA, Inc., o filială a Honso Pharmaceutical Co., Ltd., Nagoya, Japonia. În urma rețetelor vechi de secole, farmaciștii amestecă plantele medicinale care vor fi ulterior preparate de către pacient însuși, gătind după instrucțiunile medicului.

În ultimii zece ani, s-a demonstrat, grație numeroaselor investigații farmacologice și clinice, că multe dintre aceste plante medicinale sunt foarte eficiente, de exemplu, în cazuri de inflamații, slăbiciune a sistemului imunitar, tulburări hormonale, digestie, durere și tulburări metabolice.

Un factor important suplimentar este însă absența efectelor secundare . Medicamentul intern Kampo poate fi considerat ca o terapie complementară ideală a terapiei externe, care este acupunctura.

Nevoile noastre cu privire la medicamente variază continuu în funcție de schimbările condițiilor noastre de viață. Odată cu creșterea speranței de viață, a crescut și numărul persoanelor în vârstă cu diverse tulburări de evoluție cronică și recurentă. În cele mai multe cazuri, acestea sunt tulburări funcționale legate de procesele de îmbătrânire. La vârstnici este frecvent întâlnirea unor stări de slăbiciune fizică și apariția paralelă a unei serii de tulburări subiective de limitare a funcțiilor mentale și insuficiență a funcțiilor de secreție sau de detoxifiere. În aceste cazuri, fitoterapia este mai bine tolerată decât farmacoterapia, cu medicamente care au efecte secundare care deteriorează condițiile naturale de viață. Din acest motiv, medicamentul KAMPO este din ce în ce mai utilizat în geriatrie japoneză; Această experiență este confirmată în Occident. În ultimii ani, numeroase studii au demonstrat eficacitatea  Kampo, în special în bolile metabolismului datorate vârstei, în bolile cerebrovasculare și în sindroamele de deteriorare neurologică.

Un comentariu la „Educația Kampo”

  1. Pingback: Educația Kampo – Aila

Lasă un răspuns