Peșterile Benagil

Benagil este un mic sat portughez de pe coasta Atlanticului din municipalitatea Lagoa, Algarve , în Portugalia.

Până la sfârșitul secolului XX, economia satului s-a bazat pe pescuitul oceanic. Acum este o zonă turistică cu o plajă larg utilizată: Praia de Benagil.

Acest sat și plajă sunt situate aproape de plaja renumită mondială Marinha. Peșterile Benagil sunt cele mai populare dintre toate peșterile maritime din Portugalia.

Uimitoarele arcuri formate în piatră sunt de o frumuseţe aproape ireală
Uimitoarele arcuri formate în piatră sunt de o frumuseţe aproape ireală / Foto: www.archmillennium.net

Coasta Algrave este cea mai populară destinaţie de vacanţă de pe teritoriul Portugaliei, un ţinut magic care se întinde pe o lungime de 150 de kilometri, presărată cu plaje, stânci şi peşteri, formaţiuni cu totul şi cu totul deosebite. Zona este căutată mai ales de către europenii dornici să îmbrăţişeze soarele puternic din timpul verii. Dacă ajungi în această minunată regiune portugheză, asigură-te că nu ratezi nimic din acest ţinut uluitor, ce pare că se dezvoltă tot mai mult de la an la an.

O plimbare cu caiacul de poate aduce aproape de această minune naturală
O plimbare cu caiacul de poate aduce aproape de această minune naturală / Foto: www.trover.com

Cele mai frumoase excursii către peşterile formate în mod natural chiar la malul mării se organizează în oraşele de coastă. De regulă, grupuri mai mari de turişti pornesc spre peşterile marine cu caiacul sau cu bărci cu motor, aşa se asigură că vor putea să admire zona din toate perspectivele. Sunt incluse opriri pe plajele izolate şi foarte puţin atinse de fiinţa umană, sau poţi opta pentru o experienţă unică, aceea de a privi delfinii în mediul lor natural.

Sistemul de peştri este uimitor!
Sistemul de peştri este uimitor! / Foto: plus.google.com

Peştera Benagil este cea mai distinctivă dintre toate, îţi va fi foarte uşor să o recunoşti după forma sa neobişnuită, alcătuită dintr-o serie de arcade săpate în piatră. Deosebita formaţiune se află în satul de pescari ce poartă acelaşi nume şi poate fi vizitată numai prin apă. Dacă marea este calmă, poţi înota chiar în interiorul arcadei formată de pereţii stâncoşi, însă dacă valurile sunt puternice este puţin probabil să poţi pătrunde în interior.

Peştera se află în apropiere de satul omonim
Peştera se află în apropiere de satul omonim / Foto: uponarriving.com

Satul de pescari de află la o distanţă de doar 150 de metri de peşteră, dacă vrei să trăieşti pentru câteva clipe viaţa liniştită a acestora trebuie să ştii că există oportunităţi. În ultimii ani pescarii au amenajat camere de oaspeţi construite în stilul celor proprii, iar experienţa este unică şi în acelaşi timp inedită.

Razele soarelui conferă peisajului alte dimensiuni
Razele soarelui conferă peisajului alte dimensiuni / Foto; www.everyactions.com

Peştera Benagil este una dintre cele mai interesante formaţiuni de pe Pământ, un loc absolut superb, de o frumuseţe aproape ireală, potrivit descoperalocuri.ro.

Lasă un răspuns