Iubire necondiționată!

În vitrina unui magazin de animale era un afiş: “Iepurași de vânzare”

Un baieţel de 10 ani intră şi intreabă care-i preţul unui iepuraș. Vânzătorul îi răspunde că preţul este între 20 şi 40$. Băieţelul bagă mâna în buzunar, scoate câteva monezi. Numără 15 $ … şi apoi întreabă:

“-Aş putea vedea iepurașii?”
Vânzătorul zâmbeşte. Il duce pe copil in locul unde erau iepurașii. Acolo găsește o iepuroaica cu 10 iepurașii. Unul dintre ei era fără urechi.

Băieţelul întreabă:

“- De ce iepurașul astă nu are urechiușe ?”

Omul îi răspunse că acesta s-a născut cu o problemă la urechi! Iepurasul este perfect sănătos, doar că nu are urechi. Urechile sunt vitale pentru iepurii care trăiesc în sălbăticie pentru că îi ajută pe aceştia să se apere. Dar micuțul acesta nu are urechiușe!


“- Acesta-i iepurasul pe care-l doresc”, a spus băieţelul cu bucurie în glas.

“- Dacă asta e dorinţa ta, ţi-l dau gratis!”

Copilul s-a suparat şi a răspuns:

“- Nu-l vreau gratis, preţul lui e la fel ca şi a celorlalţi iepurasi, îţi voi da tot ce am la mine acum, şi în fiecare lună îţi voi plăti 50 de cenţi, până voi achita preţul lui întreg !”

“- Eşti sigur că vrei acest iepuraș?

Băieţelul s-a aplecat, şi-a ridicat puţin pantalonul şi i-a arătat vânzătorului aparatul de fier ce-i susţinea piciorul strâmb.

“- Nici eu nu pot alerga, de aceea acest iepuras are nevoie de cineva care să-l înţeleagă!”

Ochii vânzătorului s-au umplut de lacrimi când i-a spus copilului:

“- Mă rog şi sper ca fiecare iepuras să aibe pe cineva care să-l iubească, aşa precum tu îl vei iubi pe acest iepuras!”


Morala:
În viaţă nu contează cine eşti, contează ca cineva să te preţuiască şi să te iubească necondiţionat! Un prieten adevărat, este acela care soseşte în timp ce ceilalţi… dispar!