Sarcasmul

Cercetatorii au descoperit că după o conversație sarcastică , oamenii sunt mai creativi si mai inclinați in a-și folosi gandirea abstractă.

Acest rezultat iese mereu la iveală indiferent dacă ești receptorul sau transmitatorul mesajului sarcastic, obținându-se de fiecare dată o intensificare a funcțiilor cognitive.

Altfel spus, când suntem sarcastici in conversațiile pe care le purtam, e ca și cum ne antrenam mintea catre o gândire mai clară si mai fructuoasă care ne ajută să devenim mai creativi.

Sarcasmul este cel care sporește inteligența omului. Cu cât glumele sunt mai sarcastice cu atât creierul se dezvoltă mai bine și astfel și creativitatea este pusă în practică. Unii spun ca sarcasmul este doar un scut pentru sentimente. Altii… ca e modalitatea perfectă prin care poti insulta orice idiot si sa scapi nepedepsit. In comunicare sarcastici ii pot influența pe cei din jurul lor.

Cuvintele tăioase, indiferent de scopul lor, pot răni adânc amorul propriu al unei persoane. Chiar când sunt spuse în glumă, cuvintele sarcastice pot avea drept rezultat duşmănii, sentimente rănite, prietenii ruinate.

Sarcasmul nu trebuie respins în totalitate. În formele sale mai blînde, el poate fi amuzant. Uneori, sarcasmul poate exprima sentimente profunde.

În 2011 a fost efectuat un studiu cu privire la sarcasm și concluziile au fost de-a dreptul uimitoare pentru că este nevoie de diferite niveluri ale inteligenței pentru a percepe un mesaj sarcastic. Omul, pentru a recunoaște un mesaj sarcastic, are nevoie de înțelegerea experienței interlocutorului. Creierul este supus unui joc al inteligenței din care trebuie extras doar sensul pozitiv. Doar cei lipsiți de inteligența nu pot percepe sarcasmul și ajung să emită enoții negative sau chiar supărări.

Lasă un răspuns