Culorile anului 2020 – Nuanțele marine

Culoarea rezonează cu oamenii în moduri unice. Fiecare are o culoare preferata pe care tindem sa o folosim mai des în anumite etape ale vieții noastre. O multitudine de studii științifice stau în spatele conexiunii psihologice dintre senzația de bine interioara și culoare. Exista o multitudine de combinații de culori, atât primare cât și secundare, care pot fi realizate cu nuanțele în trend pentru anul 2020. Toate aceste culori sunt versatile și pot fi făcute culori de nunta secundare sau primare cu mare ușurință.

Daca in 2019 culoarea anului stabilita de Pantone a fost coraiul, in primăvara-vara anului 2020 lucrurile vor sta altfel. Laurie Pressman, vicepresedinte al Institutului Pantone a mărturisit la un show de televiziune cum vor arata culorile Pantone ale anului 2020: acestea vor fi inspirate de mare. Așadar, albastrul va fi in centrul atenției, dar și nuanțele de verde. Datorita unei astfel de diversități de culori in culorile Pantone ale anului 2020, amestecarea si potrivirea vor fi esențiale. Ea sugerează faptul ca straturile de culori inspirat de ocean vor crea textura si interesul. Institutul Pantone vor sa atragă un semnal de alarma asupra crizei de mediu care ucide Marea Bariera de Corali (Australia) si sa sugereze creatorilor de moda culorile inspirate de viata marina.

 Pana la urma, oceanul nu are doar o singura culoare cea de albastru ci și nuanțe de verde si tonuri calme. Aceasta paleta de culori liniștitoare se referă la regăsirea calmului în timpul de schimbare rapida menționat anterior.

Alte nuanțe inspirate de mare includ albul inspirat de nisip, negrul adânc și verdele oxigenat, mai rece. In ansamblu, este o paleta inspirata de natura si este una atât de variata încât nimeni nu se va simți înstrăinat de o singura alegere de culoare.

Culorile stabilite in trend de către Pantone pot fi folosite pe diferite materiale și produse incepand de la haine pentru femei și bărbați, accesorii, genți de dama casual sau sport sau articole de design interior. Armoniile de culoare si încrucișarea lor avansează pentru a afișa contraste mai puternice de culoare: turcoaz cu un gri sau un portocaliu strălucitor. Oglindind starea de spirit pentru primăvara anului 2020, Pantone oferă o varietate de opțiuni, astfel incat fiecare dintre noi sa poată explora toate adâncimile de culoare ale nuanțelor răcoritoare albastre.

Ce semnifică această culoare a anului 2020 – Zori Liniștite? Dorința oamenilor de a găsi tihna de acasă, de a fii alături de familie și prieteni, de a găsi sens în viața lor și de a fi provocați din punct de vedere creativ. Grijă față de ceilalți, joacă, sens, creativitate – toate pot fi exprimate prin nuanța anului 2020, un an în care tehnologia roboților și a caselor inteligente se anunță a fi în creștere și care va determina oamenii să-și caute și să-și definească umanitatea. Deci, dincolo de trend, de modă, e bine să ne oprim din iureșul vieților noastre și să ne întrebăm ce înseamnă să fim oameni? Suntem pregătiți pentru un viitor în care tehnologia va prelua multe dintre activitățile pe care le facem? Cum și prin ce ne definim ca ființe umane? Zori Liniștite – este ceea ce visăm, la ceea ce aspirăm – un viitor în care avem grijă unii de alții și de natură, găsim timp și energie pentru joacă, ne sodăm și explorăm interiorul minții și sufletului și ne accesăm resursele creative. Iată, aceste lucruri pot fi exprimate printr-o nuanță, etalată în variate combinații de culori, precum viața noastră. 

Un albastru marin vibrant imbratiseaza sezonul de vara, inspirand un farmec tineresc cu nuante nautice. Albastrul Marine este o nuanta indrazneata si proaspata ce se potriveste perfect atat pentru garderoba femeilor, cat si a barbatilor.

Lasă un răspuns