Figurine din piatra

Spread the love

Arheologii britanici au descoperit nouă figurine antropomorfe misterioase vechi de 4.000 de ani pe o insulă a arhipelagului Orkney, aflat în largul coastelor Scoției.

Cu o vechime de aproximativ 4000 de ani, aceste figurine din piatră par a reprezenta siluete umane, cu corpul mare și îndesat, și respectiv gâtul și capul distincte. Obiectele măsoară aproximativ 0,5 metri înălțime și au fost descoperite în interiorul unei structuri compuse din trei cisturi – un tip de structuri funerare de forma unor cutii – două vetre și un inel parțial de gropi săpate în sol și umplute cu fragmente de pietre, relatează Agerpres.

Deocamdată nu este cunoscut scopul pentru care a fost ridicată o astfel de structură și ce reprezintă aceste figurine antropomorfe din piatră ce au fost cioplite cu un instrument ascuțit, similar unui târnăcop.

Arheologii au descoperit și urme lăsate de oamenii care cultivau pământul în urmă cu 4.000 de ani. Într-un șanț arheologic învecinat ei au găsit urme lăsate în rocă de plugurile preistorice.


Foto: orkney.com , Sursa: historia.ro

5 thoughts on “Figurine din piatra

  1. No es coincidencia pero en Perú, los incas usaron un cuchillo ceremonial ( 700 años d.c.) para operaciones del cerebro. El mango era ancho con forma humana y terminaba en una hoja cortante muy fina. Como
    Lo de Escocia está en investigación, pronto sabremos que fin tenían estas estructura. Nada mejor que ampliar los conocimientos con tus artículos.

    1. Con estas herramientas, los incas llevaron a cabo operaciones realmente complejas.
      Se encontraron los cráneos y un análisis encontró que las operaciones fueron extremadamente precisas.Muchas gracias por el comentario.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: