Mâncarea care vă îngraşă este aceeaşi care vă şi slăbeşte

Spread the love

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic recomandă mai multă cumpătare celor îngrijoraţi de alimentele pe care ar trebui să le excludă din dietă pentru a avea un stil de viaţă mai sănătos sau din dorinţa de a slăbi.

Mihaela Bilic, medicul nutriţionist cunoscut pentru dieta minune care-i poartă numele şi pentru ajutorul dat câtorva vedete în lupta cu kilogramele în plus, recomandă celor care vor să slăbească să aibă grijă la calitate, dar şi mai multă la cantitate. „Nu vă bateţi capul cu ce e în farfurie, important e să ajungeţi la trei farfurii pe zi. Obiectivul este să eliminăm ronţăielile dintre mese. Contează mai puţin tipul de mâncare şi numărul de calorii pe care îl aveţi în farfurie“, spune nutriţionistul Mihaela Bilic.

În ceea ce priveşte alegerea felurilor de mâncare, nutriţionistul subliniază faptul că nu trebuie excluse anumite alimente, ci doar consumate în cantităţi potrivite. „Dacă voi aveţi astăzi în frigider sarmale, e un fel de mâncare perfect pentru masa de seară, iar dacă la prânz ciorba voastră a fost cu cartofi şi afumătură, e la fel de bine.

Dorinţa mea este să vă demonstrez că mâncarea care vă îngraşă este aceeaşi care vă şi slăbeşte, totul ţine de cantitate“, explică Bilic într-o postare pe Instagram. Nutriţionistul recomandă să nu faceţi din mâncare preocuparea centrală a vieţii, să nu căutaţi alimente miraculoase care pot topi kilogramele peste noapte şi să încercaţi mai degrabă să limitaţi porţiile şi să învăţaţi să mâncaţi mai puţin din tot. „Da, şi eu sunt un om ca oricare dintre voi. Şi eu mănânc cartofi prăjiţi, ouă ochiuri şi parizer cu pâine, dar asta nu trebuie să ne împiedice să avem silueta pe care ne-o dorim“, spune nutriţionistul. În ceea ce priveşte meniul zilnic, Mihaela Bilic recomandă: -crackers cu brânză de vaci, şuncă şi castraveţi crocanţi -ciorbă de perişoare cu ardei iute -fritto misto din fructe de mare (adevarul.ro)

3 thoughts on “Mâncarea care vă îngraşă este aceeaşi care vă şi slăbeşte

  1. Con las dietas y los alimentos que se deben consumir o no, hay un debate abierto hace ya algún tiempo. Salen dietas a diestra y siniestras y luego vienen y desmienten que no es lo que dicen. En fin, parece que todo se ha vuelto intereses comerciales. Lo que que publicas me parece más razonable. No hay exageraciones y lo que se recomienda, se enmarca en razonamientos lógicos de alimentación. Por lo pronto, por la foto, ya estaría probando todo lo que está en los recipientes.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: