Coronavirus – 769 de noi cazuri, 2.744 în întreaga ţară

Spread the love

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală din China a atins 2.744 de cazuri confirmate în toată ţara după descoperirea a 769 de noi cazuri, a anunţat luni guvernul central, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, nu a fost confirmat niciun deces nou în afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei. În provincia chineză au fost înregistrate 24 de noi cazuri, fiind înregistrate 80 de decese în întreaga ţară.

Autorităţile de la Beijing au a decis luni să prelungească vacanţa de Anul Nou chinezesc cu 3 zile până la 2 februarie, ca parte a măsurilor de combatere a epidemiei de pneumonie virală.

„Această măsură este luată pentru a reduce reuniunile şi a bloca răspândirea epidemiei”, a declarat guvernul chinez într-un comunicat. Chinezii urmau iniţial să revină la lucru vineri 31 ianuarie, după şapte zile de sărbătoare în cursul cărora au loc sute de milioane de călătorii în toată ţara.

Potrivit ministrului chinez al Sănătății, virusul se răspândește tot mai repede și este contagios și în faza de incubație, adică înainte ca persoanele infectate să prezinte simptome. Noi cazuri de îmbolnăvire au fost raporate în Canada și SUA, în timp ce în Europa deocamdată râmân confirmați doar cei trei pacienți din Franța.

Epidemia a ajuns deja în Europa şi în Australia, în pofida măsurilor luate de autorităţi pentru a încerca să limiteze propagarea infecţiilor.

Începând de luni, agenţiile de turism chineze nu vor mai putea să vândă rezervări hoteliere şi sejururi în grup, a anunţat postul public de televiziune chinez – CCTV.

Această criză s-a produs în sezonul sărbătorilor ocazionate de Anul Nou Chinezesc, când cetăţenii acestei ţări călătoresc în număr foarte mare, profitând de cele şapte zile de vacanţă pentru a fi alături de familiile lor.

Oficialii chinezi din Sănătate afirmă că noul virus este contagios chiar și în perioada de incubație care durează până la 2 săptămâni. Între timp, cercetătorii chinezi afirmă ca au reușit să izoleze noua tulpină de coronavirus și lucrează deja la un vaccin. Oficialii rămân însă precauți.

Autobuzele regionale nu mai intră în marile orașe, inclusiv la Beijing.

Reînceperea școlii după vacanța de Anul Nou a fost amânată, iar oamenii sunt sfătuiți prin SMS să se salute fără să dea mâna unul cu altul. Între timp a apărut primul caz de îmbolnăvire în Canada iar în SUA un al treilea pacient a fost izolat în California.

În Europa rămân confirmate doar cele 3 cazuri din Franța.

Mai multe state, printre care Japonia, SUA și Marea Britanie iau în calcul evacuarea, la cerere, a propriilor cetățeni din Wuhan. Deocamdată monitorizează situația.

La Wuhan autoritățile au trimis de urgență aproape 2 mii de medici și asistente pentru a ajuta la tratarea miilor de bolnavi. Se construiesc și 2 spitale, cu o mie respectiv 1300 de paturi, unul care să fie gata până la sfârșitul săptămânii viitoare, celălalt până la jumătatea lunii februarie.( http://stiri.tvr.ro/ )

2 thoughts on “Coronavirus – 769 de noi cazuri, 2.744 în întreaga ţară

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: