Degas: Passion for Perfection

Spread the love

La Happy Cinema seria documentarelor de artă continuă cu o premieră: Degas: Passion for Perfection, o călătorie superbă de la Muzeul Fitzwilliam din Cambridge până pe străzile Parisului.
Din 14 februarie 2020 publicul este invitat să vizioneze documentarul Degas: Passion for Perfection la Happy Cinema București, iar pe 15 și 16 februarie la Happy Cinema Bistrița și Bacău.

Trailer:  https://youtu.be/QGAC4dSNB6k

Degas: Passion for Perfection este o călătorie de la Muzeul Fitzwilliam din Cambridge, a cărui colecție a lucrărilor lui Degas este cea mai reprezentativă din Marea Britanie, până pe străzile Parisului. Având acces exclusiv la lucrări rare și diverse, documentarul spune povestea fascinantă a încercărilor lui Degas de a atinge perfecțiunea prin experimentarea cu noi tehnici și prin lecțiile pe care le-a învățat studiindu-i pe maeștrii din trecut.

Uneori frustrat de propriile eșecuri, Degas era consumat de principii obsesive și de problemele cu vederea pe care le avea, dar determinarea de a captura viața de zi cu zi este evidentă în fiecare lucrare a sa. Niciodată pe deplin mulțumit, multe dintre picturile și sculpturile lui Degas au fost ținute ascunse în timpul vieții sale, dar acum, printr-o analiză minuțioasă, pot fi privite ca unele dintre cele mai detaliate și expresive lucrări din epoca modernă.

 Cu ajutorul poveștilor scrise ale prietenilor și comentatorilor și a scrisorilor scrise chiar de Degas, acest documentar evidențiază un adevăr mult mai complex din spatele unuia dintre cei mai influenți artiști francezi ai secolului al XIX-lea și este o explorare complexă a minții lui Degas.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete Happy Cinema sau online pe www.happycinema.ro.

Tarif unic: 26 lei

Website: www.happycinema.ro 

12 thoughts on “Degas: Passion for Perfection

 1. Para mí lo más llamativo de sus pinturas, fueron las pinturas de las mujeres en su intimidadd sin dejar ver sus rostros y después, las planchadoras. De por sí, debe de ser un documental muy atractivo para admirar a este gran pintor.

  1. Degas rompió el tema académico de la escuela de pintura tradicional y aborda temas realistas.
   Notables, sin embargo, fueron las pinturas con bailarinas.

    1. No. Los blogs son comerciales, no personales y con nombres de mujeres podríamos poner dos caras de las modelos. Si los blogs fueran personales, habría puesto mi foto sin problemas.

     1. Al principio preferí muchas reservas, no quiero ser muy público. No tengo nada que ocultar, pero en el entorno en línea soy cauteloso.

     2. Mantener bajo perfil en cuanto a lo personal, es mejor si desarrollas publicidad de productos. Separar ambas cosas, es tener más libertad de acción. Es mi opinión personal.

     3. No estoy 100% satisfecho, pero realmente estoy en un momento en que no tengo tiempo. Hice el logo

 2. Pe vremea când studiam Istoria Artelor și am ajuns la Impresionismul francez, îmi plăcea să admir frumuseţea și fragilitatea dansatoarelor, balerinelor lui Edgar Degas.🙂

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: