N-a lipsit nicio zi de la școală

Spread the love

Un băiețel de 10 ani din Vietnam, care trăiește în zona rurală, refuză să fie adoptat, chiar dacă, practic, a rămas singur pe lume. Muncește la câmp cât poate de mult, ]și gătește, își face focul și face tot ce poate pentru a se susține singur.

Dacă cei mai mulți copii de vârsta sa nu au niciun fel de griji în afară de faptul că trebuie să meargă la școală și să-și facă temele, nu e și cazul lui Dang Van Khuyen. Tot ce are e un petic de pământ, o casă veche, și două mâini.

Viața lui nu a fost niciodată simplă. Și-a pierdut mama de mic, tatăl a plecat să muncească în construcții, dar a murit în urma unui accident de muncă, el rămânând cu bunica. Numai că aceasta s-a recăsătorit și a plecat în alt sat, lăsându-l singur.

Până să se întâmple toate aceste grozăvii, Khuyen se baza pe banii pe care tatăl lui îi trimitea periodic și pe mâncarea pe care o gătea bunica sa. Numai că, rămas singur, acesta s-a văzut nevoit să se descurce prin forțe proprii. Deși în cazul lui adopția ar fi singura soluție, băiatul nu vrea sub nicio formă să audă, însă, spunând că-și poate purta singur de grijă.

N-a lipsit nicio zi de la școală

Singura provocare a băiețelului este aceea de a dormi singur, noapte de noapte. Continuă lectura →

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: