”La 3 cazuri de gripă cursurile in scoli se suspendă”

Spread the love

Ministerul Educației și Cercetării ia măsuri după ce ministerul Sănătăţii a anunţat, oficial, că este epidemie de gripă în România. La nivel național, în ultima săptămână s-au înregistrat peste 7.000 de cazuri. Bilanțul deceselor se ridică până acum la 18.


MEC anunţă că şcolile sunt obligate să facă triaj epidemiologic zilnic acolo unde sunt medici sau asistente, iar dacă sunt trei cazuri de gripă într-o clasă, cursurile acelei clase se suspendă, potrivit unei note trimise Inspectoratelor Școlare.

Potrivit edupedu.ro, Ministerul Educației și Cercetării a transmis către unitățile de învățământ următoarele obligaţii: Realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb. În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda.

Focarul va fi raportat și la Direcția de Sănătate Publică județeană sau a municipiului București. În cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspenda. Realizarea dezinfecției unității de învățământ.


Citeşte întreaga ştire: Reguli stricte pentru școli din cauza epidemiei: ”La 3 cazuri de gripă cursurile se suspendă”

8 thoughts on “”La 3 cazuri de gripă cursurile in scoli se suspendă”

  1. Es cierto. Me quedo en casa hasta el lunes porque tengo muchos casos de gripe en el trabajo.
   No me quiero enfermar.

    1. Qué debería decir Mac, estoy preocupado, no saldré de casa hasta el lunes.
     El año pasado tuve la gripe tan fuerte que me quedé en la cama durante dos semanas.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: