Eu cu mine și cu Franke!

Spread the love

Sunt momente când îmi place să las rutina deoparte și să fac cu totul altceva. În acele momente devin așa de egoistă, nu mai știu de nimic din jur și chiar de nimeni. Sunt doar Eu cu mine, cu gândurile, visele, în clipele de relaxare a sfârșiturilor de zi. Mă debarasez de stereotipuri, mă debarasez de reguli, mă debarasez de responsabilități, mă debarasez de griji. Îmi deleg atribuțiile unui terț. Și evadez cu gândul departe în adâncul liniștii absolute. Aceste clipe mi le rezerv doar după ce liniștea se așterne peste tot. Privind natura în toată splendoarea ei, ajung să îmi valorific visele așternându-le pe portativ într-o melodie din care doar ciripitul pasărilor și adierea vântului fac coloana sonară a vieți să vibreze într-un adagio natural și pur fără note muzicale forțate care îmi încântă atât auzul cât și sufletul. În aceste momente de reverie am două locuri unde mă refugiez doar singură, în gradină sau in living, în funcție de vreme. În aceste locuri din casă eu mă simt cel mai bine și mă alint citind o carte ori ascultând o melodie în surdină, sau pur și simplu privesc lacul, dealurile și cerul înstelat.

Eu nu am o casă, eu am un cămin. Pentru mine acasă înseamnă un loc plin de viață, unde iubesc, unde pitesc secretele de ochii lumii, unde mă joc cu ideile năstrușnice și unde speranțele prind contur și se materializează.

La mine în cămin cei 6 locatari care însuflețesc locul au reușit să își pună amprenta în aranjarea și amenajarea spațiului transformând o banală căsuță de locuit într-un loc magic luminos unde armonia culorilor îți echilibrează emoțiile și starea de bine face parte din ritualul zilnic făcând să trăim împreună cele mai frumoase, senine și sublime momente într-o ambianță de vis și într-un decor de poveste.

Povestea nostră a început acum trei ani. Pe un teren generos de 3000 mp, situat între dealuri cu ieșire la un lac, am demarat construcția unei case. Inițial ne-am dorit o casă de vacanța dar în final am ajuns să ne mutăm acolo definitiv. Ne-am îndrăgostit iremediabil de oameni și de loc. Zona fiind de deal extrem de liniștită, am ales un proiect de construcție pe un singur nivel simplu, adaptat ca design zonei rurale. Casa cu un singur nivel fiind mai sigură pentru copii și spațiul poate fie folosit mai eficient. Ca suprafață totală ne-am încadrat în 150 mp construiți dintre care 128 mp utili. Casa compusă din living, 3 dormitoare, 2 băi , 2 holuri mici, a fost gata în 5 luni de la demararea efectivă a lucrări. Am început construcția în luna martie după ce am obținut autorizația de construcție și inaugurarea am făcut-o cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Îmi amintesc cu mare drag primul Crăciun în casă nouă cu toată familia și prietenii, cu brad împodobit în curte și brad împodobit în living, cu colindători, cu preparate tradiționale pregătite de noi, într-o atmosferă cu cântece, în casa viselor nostre, într-o feerie de lumină și culoare.

În amenajările interioare ale casei fiecare dintre noi a contribuit cu sugestii până am ajuns cu toții la un consens. Singura încăpere unde amenajarea, organizare și toate alegerile mi-au aparținut fără a fi nevoie de vreo consultarea cu ceilalți membri ai familiei a fost living-ul cu bucătăria. Îmi place să îmi răsfăț familia și prieteni cu preparatele mele. Am ales o variantă open space, aerisit, foarte luminos, modern, în living bucătăria fiind organizată în jurul ferestrei. Lumina naturală intră nestingherită în cameră iar dimineața răsăritul de soare ne inundă sufletul cu căldură și ne binecuvintează ziua cu toată splendoarea lui. Prezintă și un mare avantaj pentru noi care suntem o familie cu trei juniori care necesită supraveghere non-stop. Băieți sunt energici din fire și puși pe năzbâtii, nu pot fi pierduți din vedere. In timp ce copii se joacă eu pot să gătesc. Comunicăm mult mai ușor.

Bucătăria am amenajat-o ținând cont de faptul că este un spațiu care trebuie folosit util dar de asemenea trebuie să fie și foarte îmbietor. Este practic locul unde eu îmi petrec cel mai mult timp dar totodată este și locul unde dimineața ne întâlnim cu toții și punem țara la cale cum s-ar spune. Ne organizăm timpul conform obligațiilor din ziua în curs.

Nu m-am grăbit în alegerea mobilierului, electrocasnicelor și aparatelor electrice.

Am avut o perioadă de vreo câteva zile în care m-am tot documentat, am analizat tendințele în materie de design interior. Am frunzărit online diferite site-uri, am citit articole, ghiduri de cum să îți amenajezi bucătăria până să îmi fac câtuși pe puțin o idee. Căutam în primul rând calitate, funcționalitate, design modern, utilitate la un preț avantajos încadrându-se in bugetul de care dispuneam. În imaginația mea aveam unele repere dar nematerializate în ceva concret. Am desenat și am schițat în primul rând un plan poziționând electrocasnicele și chiuveta în funcție de utilități. Bucătăria fiind o încăpere mai specială mi-am dorit o bucătărie elegantă, îmbietoare, armonioasă , rezistentă, dar într-un stil simplist. Am creat un spațiu special pentru plante. Eu iubitoare de plante în ghivece, am plante aromate pe care le folosesc în alimentație dar și multe flori. Le cultiv foarte simplu în casă din semințe. Și uite așa, eu am pătrunjel, leuștean, mărar, cimbru, busuioc, rozmarin, mentă în permanență proaspete și pe care le folosesc în preparate, ele provenind din producția proprie.

Am ales foarte ușor și cu multă încredere Franke. De ce Franke? Fiindcă Franke este principalul furnizor de sisteme incorporabile pentru bucătării casnice și lider pe piața autohtonă de echipamente incorporabile pentru bucătării destinate uzului casnic. Iar eu l-am cautat pe cel mai bun. Deci am ales un furnizor de top.

Franke România, parte a diviziei Kitchen Systems Group a corporației multinaționale Franke Artemis din Elveţia, activează pe piața locală din 1998, oferind linii complete de electrocasnice incorporabile, într-o gamă variată. În prezent compania deține în portofoliu peste 1.300 de coduri de produse diferite. Sistemele de bucătărie includ toate echipamentele necesare unei bucătării: chiuvetă , baterie, plită , cuptor, hotă , tocător de resturi, mașină de spălat vase incorporabilă , combina frigorifică, cuptor cu microunde, mașină de cafea incorporabilă, mașină de spălat rufe incorporabilă şi alte accesorii. Produsele comercializate de companie sunt produse în proporție de 95% în Italia, iar restul sunt importate din Scoţia, Germania şi Elveția.

În primul rând, eu am acordat o atenție deosebită în alegerea cuptorului și a hotei.

Am optat pentru un cuptor Franke din clasa energetică clasa A++, dotat cu un sistem vizual de ultimă generație care facilitează gestionarea tuturor funcțiilor într-un mod extrem de simplu și intuitiv. Tehnologia DCT permite prepararea oricărei rețete cu o putere maximă de 1kW. În acest fel se poate utiliza pe același circuit electric un alt aparat electrocasnic fără a se depăși puterea maximă suportată de acel circuit. Avantajele acestei tehnologii sunt: eliminarea necesitații preîncălzirii și reducerea timpului de gătit cu până la 20%, comparativ cu cuptoarele convenționale.

CUPTOR FRANKE CRYSTAL CR 913 M XS M DCT TFT INOX/MIRROR
Cuptoarele de la FRANKE sunt proiectate pentru performante excelente și pentru a spori stilul modern al bucătăriei

Bucătăria fiind open space o hotă inteligentă care să aspire aburul și mirosurile neplăcute și care să se oprească automat în momentul în care nu mai detectează abur a fost o condiție esențială și primordială conformă propriilor mele dorințe.

O hotă Franke , cu un elegant finisaj, cu o  amplă putere de aspirare (chiar si-n zona posterioară), silențioasă, și foarte ușor de curățat, din clasa energetică A+ a fost o alegere inspirată de care realmente sunt extrem de mulțumită. În încăpere indiferent de ce gătesc aerul este proaspăt și curat.

HOTA FRANKE FCRV 908 BM (MIRROR)

Chiuveta am ales-o in funcție de nevoi și funcționalitate. Copii sunt neatenți, eu tot timpul pe grabă, am ales un material rezistent la zgârieturi și la temperatura variabilă, ușor de curățat care să nu își modifice culoarea sub acțiunea îndelungată a apei cu un design plăcut precum și cu un aspect perfect timp îndelungat.

 Chiuvetele ceramice Franke, premiate pentru: textura materialului, beneficiile produsului, inovaţie, design Fraceram este robust: tăieturile, zgârieturile sau lovirea nu lasă urme pe chiuvetă. Fabricat din materiale naturale și aditivi speciali Franke, călit la peste 1200°C. 

Decizia de alegere a combinei frigorifice am cântărit-o bine înainte de achiziționare. Avem nevoie de un spațiu de depozitare a alimentelor mai mare dar și de alimente păstrate super proaspete dar fără mirosuri cu un congelator deasemenea generos. Pe perioada iernii eu am în congelator fructe și legume care nu se găsesc proaspete în magazine pe tot parcursul anului. Am ales combina frigorifică Side by Side cu finisaj inox, zonă antibacteriană, clasă energetică A+, control electronic, Total No Frost, display digital, Fresh holder, dozator apă rece și cuburi gheață – compartiment cu control al umidității, capacitate netă frigider 343 lt și capacitate netă congelator 175 lt.

După ce am pus pe poziție aparatele electrocasnice am măsurat și am dat comanda de mobilier. Astăzi se împlinește un an de la achiziționarea produselor Franke. Totul arată impecabil, funcționează excelent, calitatea ireproșabilă cu un cost total de invidiat. Eu recomand Franke fiindcă în viață, în orice întreprinzi doar calitatea face diferență. Fiindcă la un an pot considera ca este o aniversare am pregătit un tort delicios.

La multi ani Franke, ești cel mai bun! In sfârșit pot spune că sunt foarte fericită Eu cu mine și cu Franke și mai mult decât atât Franke ne-a făcut fericiți pe toți.

Articol scris pentru Spring Superblog 2020

10 thoughts on “Eu cu mine și cu Franke!

    1. Esti binevenit! Tocmai am terminat mucenici, i-am pus la uscat. Chiar dacă ei se prepara luni eu trebuie sa ii fac astăzi duminica.Luni nu am timp nici sa respir. Voi face atât mucenici muntenești cat și mucenici moldovenești. Asa că dacă te tentează ……nu poți decât sa vii cat mai repede. Cu mare drag iți doresc o zi de duminica frumoasa!

  1. Al doilea mesaj trimis de mine e o eroare tehnică.
    La un blog atât de performant, la viteza și competența ta de lucru, poți fi sigură că sunt lăsat mult în urmă, însă, iată reușesc să te felicit de 8 Martie 2020 – Să ai o zi minunată oriunde te-ai afla!

    1. Nici o problemă chiar dacă am observat nu-i bai, eu apreciez, iubesc și mă bucur de orice acțiune care vine din partea unui om frumos, credincios, bun cum ești tu George indiferent ca este vorba de comentariu, postari etc. Iti multumesc pentru urare si eu cu mult drag iti doresc o zi de duminica linstita, vesela cu multe bucurii. In legatura cu blogul tau daca vreodata ai nevoie de vreun sfat sau ajutor te rog sa apelezi la mine.Imi scrii pe email si te ajut, te invat cu mare drag.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: