Eu,tu,el,ea merităm tot ce este mai bun!

Spread the love

Încă nu pot spune că dacă mor mâine sunt extrem de recunoscătoare pentru tot ce am trăit. Încă mai am inhibiții. Cauzele provin din trecut. Încă evit provocările, mă tem de schimbare și sunt marcată puternic de dorința de atașament. Recunosc că lipsa dragostei paterne mi-a marcat extrem de mult viața într-o așa mare măsură că și acum la maturitate îmi este totuși greu să îmi exprim sentimentele, să îmi exprim dragostea iar deciziile pe care le iau nu sunt întotdeauna bune privind relațiile cu bărbații. Am fost un copil abuzat de tatăl meu, un copil bătut cu o cruzime feroce de la vârsta de 4 ani. Am ascuns acest lucru. Sub influența amenințărilor cu o nouă bătaie am cedat de frică și am tăcut. Am tăcut, am suferit enorm și am rămas cu sensibilități atât fizice cat și emoționale. Chiar dacă peste mulți ani, cu putin timp înainte de a părăsi această lume tatăl meu a regretat faptele și-a cerut iertare totuși trauma produsă asupra psihicului meu a rămas ca o amprentă a umilinței și a lipsei de iubire.

Violența asupra copiilor lasă urme adânci și inimaginabile. Este nevoie de toleranță, de răbdare, de înțelegere, de bunătate in relațiile cu copii. Cum poți să faci rău unei ființe nevinovate? Dacă nu ești capabil să ai copii mai bine nu îi face.„Eu te-am făcut, eu te omor” nu trebuie să fie o expresie părintească și un reper în educația copilului. Această expresie a nefericirii generează doar teroare și inhibă cele mai frumoase și profunde sentimente de iubire. Aceasta expresie aduce dezamăgire și nu de multe ori îți pui întrebarea Oare cu ce am greșit de m-am născut să sufăr?

Dacă nu ești în stare să iubești necondiționat un copil nu are rost să fi în preajma lui. Mai bine fi responsabil îndepărtează-te dar nu îi provoca suferințe ireparabile. În această viață indiferent că ești părinte nu poți fi stăpânul celui căruia i-ai dat viață. Poți fi orice altceva dar nu stăpân și nu te poți impune făcând educație prin violență fizică sau verbală. Îmi aduc aminte de prima bătaie zdravănă pe care am încasat-o. Am fost bătută doar fiindcă mă trezisem noaptea, i-am cerut lui tata apă, tata mi-a adus ceai dar nu a aprins lumina iar eu am scăpat parte din ceai pe mine și m-am udat. Ma bătut așa de tare cu papucul până ma umplut de sânge și am ajuns la spital. Era și bunica mea în camera dar nu a intervenit. Bunica ma luat în brațe și ma dus doar la spital. Mama era la maternitate, se născuse frățiorul meu mai mic.

Am ascuns față de mama violența tatălui meu. Mi-a fost teamă dar mi-a fost și rușine. Mă mărisem și copii se mândreau cu tatăl lor. Eu cu toate ca am trait sub același acoperiș cu tata până la vârsta de 18 ani, eu mă ascundeam de el. Unde era tata eu nu aveam ce căuta. Până când la 18 ani ma bătut și desfigurat, mama ma găsit leșinată pe jos într-o baie de sânge și părinti au divorțat. A fost ultima bătaie încasată. De ce mă bătuse oare tata așa de rău? Ce aș fi putut eu oare face așa de rău? Neșansa mea a fost că tocmai eu l-am surprins pe tata cu o altă femeie. Aș fi putut fi prietena tatălui meu, nu i-aș fi spus mamei nimic, dar soarta și conjunctura a fost cu totul alta.

Dar eu cred că fiecare experiență din viața noastră ne face mai puternici. După o situație traumatizantă privești viața cu alți ochi. Te gândești la lucruri pe care le-ai dori să le faci. Ajungi să înțelegi mai în profunzime comportamentele oamenilor. Devii un sprijin pentru cei care se confruntă cu probleme pe care tu le-ai avut și poți da sfaturi excelente de gestionare a unor situații extrem de grave. Din fiecare experiment de viață rămânem cu învățăminte. Propria viață este practic Furnizorul tău de experiențe. Cred că unii oameni pot învața din greșelile altora. Zi de zi suntem supuși experiențelor, acumulăm trăiri și suntem provocați să acționam.

Important este să aveam o relație excelentă cu sinele fiindcă așa cum te tratezi pe tine îi tratezi și pe ceilalți. Dacă te resfeti, dacă îți faci daruri, dacă tu pe tine te iubești și te accepți așa cum ești atunci și relația cu toți din jur vă fi plină de sentimente reciproce neașteptat de profunde și benefice. A trai viața cu maxim de intensitate nu este doar o simplă aventură. Este o direcție de urmat fiindcă de fapt eu, tu, el, ea merităm tot ce este mai bun și îmbogățindu-ne experiența de viața putem face lucruri îndrăznețe și spectaculoase. Doar experiențele noi îți poate deschide alte perspective pentru viitor, îți pot schimba viziunea asupra vieții și te poate face mai înțelept.

Am ajuns să mă implic voluntar, să organizez și să promovez campanii militând vehement Împotriva violenței asupra copiilor. Din păcate descopăr cazuri dramatice ale violenței cu victime copii, asta în ciuda cadrului legislativ care a înăsprit pedepsele asupra părințiilor. Conform ultimilor statistici în Romania un copil din zece este victima unei forme de violență. De multe ori violența este cauzată și de toleranța publică. Acest lucru nu mai poate continua trebuie să punem Stop violenței asupra copiilor! Fac parte dintr-o asociație caritabilă și oferim copiilor abuzați daruri în experiențe noi de viață . Ce poate fi mai frumos când vezi un copil zâmbind, bucuros și fericit. Copii sunt curioși și dornici de aventură.

În Experiențe dezvoltare personală găsești cele mai interesante propuneri de experiențe care merită trăite cel puțin o dată în viață. Înființat in 2017, site-ul experimenteaza.ro creează idei, care mai apoi se transformă în clipe de neuitat și oferă posibilitatea de a alege din sute de experiențe potrivite pentru fiecare dintre noi. Adrenalină, relaxare, romantism, dezvoltare personală sau sport și hobby sunt doar câteva dintre variantele propuse.

Eu am ales să dăruiesc copiilor experiențe de viață!

Oricine poate dărui unui copil o experiența inedită. Nu este greu să oferi o zi magică unui copil. Ce presupune o zi magică propusă de cei de la experimenteaza.ro.

Caracteristicile experienței:

  • 2 bilete VIP la spectacolul preferat (4 variante disponibile momentan: Petru Cenușă, Samca, Balaurul, Giganții)
  • 1 ora de echitație pentru 2 persoane
  • 20 de săgeți pentru tir cu arcul

O altă experiență de viață pentru copii cu vârsta cuprinsă între (3-6 ani) este un Curs – I Can Be.

Un cadou – curs pentru copii este o alternativă foarte bună la clasicele cadouri. Oferind copiilor oportunitatea de a învăța prin joc noțiuni generale despre meserii și lumea înconjurătoare, cursurile conturează situații, lansează provocări, schițează posibilități, descriu opțiuni și îi stimulează pe cei mici pe toate cele 3 mari planuri ale dezvoltării personale (fizic, cognitiv și socio-emoțional). Un modul pentru copii implică 4 ședințe tematice săptămânale, iar programul este același în funcție de grupa aleasă.

Pornind de la propria mea experiență nefericită de viată am ajuns la maturitate să dăruiesc acum la rândul meu lecții de viață transformate în experiențe pozitive, să aduc bucurie, speranță și fericire unui suflet pur de copil.

Cel care le dă lecții copiilor, învață mai mult decât ei. Proverb german

Articol scris pentru Spring Superblog 2020

7 thoughts on “Eu,tu,el,ea merităm tot ce este mai bun!

  1. Bravo, Aila, mulțumim pentru că împărtășești cu noi, cititorii tăi, din experiențele tale sufletești și de interes practic. Știu că iubești caii și ai avut ocazia să faci chiar și acrobatie, ca o persoană foarte activă și instruită, m-ai convins și am deschis site-ul experimenteaza.ro. Ești o învingătoare!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: