„Avem nevoie unii de alții și ne putem ajuta vorbind în perioada asta”

Spread the love

Pandemia de coronavirus are un impact global și la nivel emoțional. Apelul la distanțare socială al autorităților pentru a reduce riscul răspândirii coronavirusului înseamnă o creștere a anxietății pentru foarte multe persoane.

Psihologul american Lisa Damour a oferit sfaturi pentru a face față stresului și anxietății provocate de coronavirus, dar și pentru a discuta cu cei mici despre pandemie. Trebuie, în primul rând, să acceptăm că anxietatea este o funcție normală și sănătoasă. Psihologii susțin de multă vreme că anxietatea ne avertizează în privința amenințărilor și ne motivează să avem grijă de noi.

„Cel mai mult mă îngrijorează că situația va mai dura, așa că sfatul meu este ca oamenii să se asigure că iau o pauză din când în când. E perfect normal să încerci să te distragi, să te uiți la o comedie sau, pur și simplu, să suni un prieten și să aveți o conversație relaxată”, spune psihologul Lisa Damour într-un interviu acordat la CBS Evening News. „Oamenii au nevoie unii de alții” „Probabil că nu a existat niciodată în istorie un moment mai bun pentru a păstra legătura în timp ce suntem departe fizic unii de alții. Eu, de exemplu, îmi contactez toți prietenii, îi întreb ce fac, le trimit scurte mesaje în care le spun că mă gândesc la ei, îi sun pe cei cu care nu m-am mai auzit de ceva vreme. Avem aceste resurse și ar trebui să le folosim. Oamenii au nevoie unii de alții și ne putem ajuta vorbind în perioada asta”.


Citeşte întreaga ştire: Sfaturi pentru a face față stresului și anxietății provocate de coronavirus: „Avem nevoie unii de alții și ne putem ajuta vorbind în perioada asta”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: