Interiorul celui mai mare ghețar din Islanda

Spread the love

Un aventurier britanic a realizat mai multe fotografii spectaculoase în interiorul celui mai mare ghețar din Islanda. Imaginile care îți taie răsuflarea sunt făcute de James Rushforth în grotele ghețarului Vatnajökull și surprind peșteri circulare sculptate parcă în gheață.

Ghețarul Vatnajökull este cel mai mare din Europa și acoperă 8% din suprafața Islandei. Vatnajökull are 3.100 de metri pătrați și poate fi văzut din spațiu. Grosimea medie a gheții este de 1.250 de metri.

Locația a fost folosită pentru filmările celui de al doilea sezon al serialului Game of Thrones.

Pe alocuri, Vatnajökull pare că debordează de viață. Ninsoarea, soarele, vântul, și gerul îi remodelează în continuu suprafața, conferindu-i o largă varietate de texturi.

În adâncul calotei de gheață, apa rezultată prin topire sculptează grote de cristal, în care lumina zilei pătrunde în nuanțe albăstrii. Sursa digi24.ro

3 thoughts on “Interiorul celui mai mare ghețar din Islanda

  1. Son fotos espectaculares que dejan apreciar la belleza de un glaciar. Uno no se imagina lo que escondem ellos en su interior porque solo nos limitamos a ver fotos y saber algo pero como estas vistas, muy pocas veces que se les pueda apreciar así.
    Una excelente elección para dar a tu blog, la pestrancia que se merece por tu esfuerzo que le pones en el.
    Que estés bien.
    Manuel

    1. Cierto, también me impresionó. Hay algunas imágenes tan hermosas y limpias como si fueran de un mundo fantástico e irreal. Muchas gracias por el comentario.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: