Ciorba de cartofi cu coasta de porc afumata

Spread the love

Ingrediente

coasta de porc afumata – 1.5 kg

morcov – 3 buc

telina – 1 buc

albitura – 2 buc

ardei gras verde – 1 buc, ardei rosu – 1 buc

ceapa – 2 buc

cartofi – 1 kg

leustean verde – 1 legatura

patrunjel verde – 2 legaturi

suc de rosii sau pasta de tomate

2 oua

bors

sare

Am spalat coasta de porc si am taiat-o in bucati. Am pus bucatile la fiert in apa doar cat sa le acopere iar dupa ce au clocotit 3-4 minute am schimbat apa. Am pus bucatile intr-o oala de 8 litri acoperite cu 4 litri de apa. Am curatat toate legumele, le-am spalat si taiat cubulete mici. Am adaugat in oala peste coasta in primul rand radacinoasele si le-am lasat sa fiarba 20 de minute apoi ceapa si ardeiul iar dupa 10 minute am pus cartofi. Am acoperit cu capac si am lasat la foc potrivit totul sa fiarba 30 de minute. Borsul l-am pus intr-o oala si l-am dat doar intr-un clocot. Am adaugat dupa 30 de minute borsul, leusteanul si o legatura de patrunjel care au fost foarte bine spalate si taiate marunt. La final am pus 3 linguri de pasta de tomate, sare si am dres-o cu cele doua oua. Ouale se bat bine intr-un castron se adauga cu polonicul peste ele zeama din ciorba pentru a fi la temperatura acesteia si dupa aceea se repun in oala se amesteca si se mai lasa la fiert maxim 5 minute. Dupa ce am oprit focul am adaugat si cea de-a doua legatura de patrunjel spalata si tocata marunt si am acoperit cu capac.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: