Ciorba de cartofi cu coasta de porc afumata, Supa de vaca cu galuste, Mancare de fasole verde cu carne de vaca, Pui pane si salata de ardei capia copti, Crema de zahar ars

Spread the love

Ciorba de cartofi cu coasta de porc afumata

Supa de vaca cu galuste

Mancare de fasole verde cu carne de vaca

Pui pane si salata de ardei capia copti

Crema de zahar ars

Ciorba de cartofi cu coasta de porc afumata

Ingrediente

coasta de porc afumata – 1.5 kg

morcov – 3 buc

telina – 1 buc

albitura – 2 buc

ardei gras verde – 1 buc, ardei rosu – 1 buc

ceapa – 2 buc

cartofi – 1 kg

leustean verde – 1 legatura

patrunjel verde – 2 legaturi

suc de rosii sau pasta de tomate

2 oua

bors

sare

Am spalat coasta de porc si am taiat-o in bucati. Am pus bucatile la fiert in apa doar cat sa le acopere iar dupa ce au clocotit 3-4 minute am schimbat apa. Am pus bucatile intr-o oala de 8 litri acoperite cu 4 litri de apa. Am curatat toate legumele, le-am spalat si taiat cubulete mici. Am adaugat in oala peste coasta in primul rand radacinoasele si le-am lasat sa fiarba 20 de minute apoi ceapa si ardeiul iar dupa 10 minute am pus cartofi. Am acoperit cu capac si am lasat la foc potrivit totul sa fiarba 30 de minute. Borsul l-am pus intr-o oala si l-am dat doar intr-un clocot. Am adaugat dupa 30 de minute borsul, leusteanul si o legatura de patrunjel care au fost foarte bine spalate si taiate marunt. La final am pus 3 linguri de pasta de tomate, sare si am dres-o cu cele doua oua. Ouale se bat bine intr-un castron se adauga cu polonicul peste ele zeama din ciorba pentru a fi la temperatura acesteia si dupa aceea se repun in oala se amesteca si se mai lasa la fiert maxim 5 minute. Dupa ce am oprit focul am adaugat si cea de-a doua legatura de patrunjel spalata si tocata marunt si am acoperit cu capac.

Supa de vaca cu galuste

Ingrediente

rasol de vaca cu os feliat – 5 buc

marcov – 4 buc

telina – 1 buc

albitura – 2 buc

ceapa – 1 buc

cartofi – 3 buc

patrunjel – 2 legaturi

3 oua

gris

2 linguri de ulei floarea soarelui

sare

Am spalat bucatile de rasol si le-am pus la fiert cu apa doar cat sa le acopere. Dupa ce au fiert 5 minute am schimbat apa am fost atenta sa nu se risipeasca maduva fiindca da gust bun supei chiar daca lasa ceva grasime. Am adaugat putina sare si am lasat la fiert 60 de minute pe foc potrivit, adaugand cate o cana de apa la nevoie. Am spalat si curatat toate legumele si le-am adaugat peste rasol, taiate cubulete, completand cu necesarul de apa. Le-am lasat la fiert 15 minute dupa care am pus cartofii, curatati, spalati si taiati mai mare si verdeata, spalata si tocata marunt. Intre timp am facut galustele din 3 oua, 2 linguri de ulei, gris si sare. Compozitia galustelor nu trebuie sa fie prea tare fiindca trebuie lasata la frigider 15 minute si grisul se umfla. Am adaugat galustele cu o ligurita in supa si le-am lasat sa fiarba. Au fiert in 15 minute dupa care am pus sare dupa gust si am oprit focul.

Mancare de fasole verde cu carne de vaca

Ingrediente

vrabioara de vaca – 3 buc

fasole verde – 1 kg

1 legatura de marar

pasta de tomate

sare

O reteta simpla. Carnea am spalat-o si am pus-o la cuptor doar cu apa cat sa o acopere. Dupa o ora am adaugat si fasolea completand cu apa. Fasolea verde am avut-o congelata. Am pus asta primavara pe congelator fasole, mazare si spanac in pungute si imi este foarte usor seara sa pregatesc repede cina. Dupa 30 de minute am pus mararul spalat si tocat marunt, sarea si pasta de tomate si am lasat inca 15 minute. Deci intr-o ora si 45 de minute mancarea a fost gata facuta doar la cuptor.

Pui pane si salata de ardei capia copti

Ingrediente

pulpe de pui superioare dezosate – 10 buc

oua – 3 buc

faina – 4 linguri

bere – 100 ml sau vin alb sec – 100 ml

sare

piper

ardei capia

otet

ulei

Am taiat pulpele in fasii de grosimea degetului, am pus sare si piper si le-am lasat in frigider. Am pregatit o compozitie din oua, faina si bere in care am adaugat fasiile de pui. Am incins uleiul in tigaie si le-am pus la prajit pana sau rumenit frumos pe ambele parti.Le-am scos pe un gratar cu tava dedesubt sa se scurga de ulei. Ardei capia i-am copt pe gratar. I-am scos intr-o oala acoperita cu capac. I-am curatat de seminte, am aruncat cotorul, am curatat coaja si i-am spalat. I-am taiat julien si am pus sare si otet. Sunt buni si cu usturoi. Se poate pune si putin ulei si 3 catei zdrobiti de usturoi dar eu nu am pus.

Crema de zahar ars

oua – 6 buc

lapte – 1 kg

vanilie – 2 fiole

zahar – 350 g

Intr-o cratita am pus 350 g zahar pe foc. Eu nu amestec cu lingura doar misc cratita in sus – jos, dreapta – stanga pana zaharul capata o culoare aurie. Las la racit cratita. Intr-un castron bat bine cu telul oualele cu laptele si esenta de vanilie. Cand cratita cu zaharul ars este rece adaug compozitia. Nu mai pun zahar in compozitie, laptele este suficient de dulce. Pun cratita la cuptor si in 40 – 45 minute este gata. Focul trebuie sa fie potrivit. Se consuma rece de la frigider.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: