Ami, cel mai mic vehicul din lume care poate fi condus fără permis

Spread the love

Constructorul francez Citroën a lansat în acest an modelul Ami, care este încadrat drept un cvadriciclu și care poate fi condus fără permis, scrie The Guardian.

Vehiculul de două locuri este un cub pe roți, realizat din polipropilenă, adică un plastic mai dur, și seamănă cu o jucărie. Reacțiile pe care le adună variază de la râsete la invidie și întrebări de unde poate fi procurat. ”Am vândut 500 în primele două săptămâni”, spune Sylvie Krygier, responsabilă cu marketingul la Citroen.

Nu e mașină, ci ”obiect de mobilitate urbană” Dar entuziasmul vine tocmai de la faptul că nu este o mașină, continuă publicația citată. Citroen spune că Ami este un ”obiect de mobilitate urbană”. Lung de 2,4 metri, lat de 1,4 și înalt de 1,5 metri, acesta are un motor electric care îl poate propulsa la maximum 45 km/h. Vehiculul poate rula 75 de kilometri pe baterii, iar în Franța poate fi condus fără permis de oricine a împlinit 14 ani. Având în vedere că Parisul este aglomerat, iar viteza de deplasare variază între 20 și 50 km/h, este perfect pentru mediul urban. Acesta nu are însă voie să ruleze pe autostrăzi.

Încărcare la priză normală Bateriile se pot încărca la o priza normală în trei ore. Versiunea de bază costă mai puțin decât un Logan: doar 6.000 de euro sau 78 de euro pe lună, cam cât plătesc lunar parizienii pe un abonament la metrou și la liniile de cale ferată care fac legătura cu suburbiile.

La bord are un ecran alb-negru care arată doar viteza, nivelul bateriei și kilometrii rămași până la următoarea încărcare. Pentru cumpărături există loc în fața scaunului pasagerului. Există și un ventilator rudimentar. Frânele sunt eficiente, iar pe un loc de parcare normal pot fi amplasate două vehicule Ami. Inspirat de legendarul Citroen 2CV Inspirația sa a fost legendarul model Citroen 2CV, care a fost produs din 1948 până în 1990 și care s-a vândut în patru milioane de exemplare. Pe lângă rețeaua Citroen, acesta poate fi cumpărat în Franța în lanțurile de magazine de electronice Fnac și Darty.
Citeşte întreaga ştire: Citroën a lansat Ami, cea mai mică mașină din lume pe care o poți conduce fără permis

7 thoughts on “Ami, cel mai mic vehicul din lume care poate fi condus fără permis

 1. Interesant ! Merci pentru informatie. Nu am stiut de aparitia acestei jucarii bizare, pentru bunici si copii. Poate în curând am sa o întâlnesc pe strazile orasului si am sa ma amuz copilareste de aceasta autentica jucarie electrica ! 🙂
  O duminica minunata, binecuvântata alaturi de toti cei apropiati, draga Adriana !

  1. Mi se pare urâțică. O zi de duminica frumoasa! Iti trimit in zbor calator o placinta cu mere proaspat culese si cu aroma de scortisoara,,,,,,,

 2. Parca vad câti nervi si stres vor provoca pe arterele marilor orase aceste cutii mobile „cotete pe roti”, iar la acest pret nu stiu cine le va cumpara, doar siliti de împrejurari, asemeni portului mastilor chirurgicale, impuse de guvernele statale !
  Merci, pentru gustoasa si aromata placinta cu mere. Esti o dulce !
  Seara binecuvântata
  în partasie cu cei dragi,
  la placinta minunata
  pe care tu stii s-o faci ! 🙂

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: