Ce este Zeolitul?

Spread the love

Zeolitul este un mineral natural care s-a format cu milioane de ani în urmă, prin contopirea lavei vulcanice cu apa. Dispune de mai multe substanțe nutritive, printre care: calciu, magneziu, potasiu, sodiu. Datorită structurii sale microporoasă, zeolitul are capacitatea de a absorbi și neutraliza radicalii liberi, metalele grele, amoniacul și alte substanțe toxice pentru organism.

Datorită proprietăților sale, zeolitul este utilizat cu succes în agricultură, ca aditiv în furaje și supliment nutritiv pentru plante, pentru eliminarea mirosurilor neplăcute sau a reziduurilor toxice din apele devărsate. 

Există mai multe tipuri de zeolit, însă singurul care poate fi utilizat ca supliment alimentar este Clinoptilotitul. Aceste boabe fine de zeolit reprezintă elementul esențial al tufei vulcanice și sunt considerate cele mai bune substanțe pentru purificarea și detoxifierea organismului. 

Proprietățile Zeolitului

Deși destul de puțin cunoscut în țara noastră ca supliment alimentar, zeolitul are numeroase efecte benefice asupra organismului uman. Printre cele mai importante de menționat sunt proprietățile sale:

  • Detoxifiante
  • Antioxidante
  • Antivirale
  • Cosmetice
  • Antistres
  • Imunostimulatoare
  • Antiaging
  • Radio și chimoprotectoare

Cum acționează Zeolitul?

Zeolitul activat are o capacitate de purificare și vindecare mult mai mare în comparație cu alte tipuri de argilă, datorită structurii sale de tip fagure. Nanotuburile din compoziția acestuia pot atrage și pot absorbi metalele grele și toxinele încărcate pozitiv, fără a elimina însă electroliții benefici și vitali. 

Beneficiile Zeolitului pentru sănătate

Pe lângă propritățile sale de detoxifiere și purificare, zeolitul poate ajuta în multe feluri la menținerea sănătății și frumuseții corpului:

Ajută la detoxifierea organismului 

Zeolitul atrage efectiv metalele grele și toxinele și, pentru că nu poate fi asimilat de organism, este eliminat împreună cu acestea. Astfel, zeolitul ajută la prevenirea afecțiunilor cauzate de excesul de substanțe toxice din organism.

Luptă împotriva stresului oxidativ

Stresul oxidativ este dușmanul frumuseții și sănătății, stând la baza îmbătrânirii premature a organismului și a apariției bolilor.  Este declanșat de radicalii liberi, reprezentând un dezechilibru între oxidanți și antioxidanți, în favoarea oxidanților care au efect distructiv. 

Stările de anxietate, nervozitate sau chiar depresie pot fi provocate de acest dezechilibru. Prin eliminarea oxidanților, rezolvăm problema stresului oxidativ și, totodată, prevenim îmbătrânirea prematură a pielii și a întregului organism.

Previne și elimină intoxicația cu metale grele și pesticide

Pesticidele și metalele grele se află peste tot în mediul înconjurător, ceea ce ne pune în imposibilitatea de a le evita. În acest caz, zeolitul este cel mai bun remediu natural,  având capacitatea de absorbție și eliminare a acestor substanțe toxice din organism.

O supraîncărcare cu toxine a organismului poate duce la apariția multor afecțiuni. Pentru o detoxifiere eficientă poți apela la un remediu natural mai puțin cunoscut, dar foarte apreciat, în special pentru capacitatea acestuia de eliminare a metalelor grele din corp. Află ce este zeolitul și cum te poate ajuta în menținerea sănătății.

Datorită stilului de viață modern și a ritmului cotidian alert, de multe ori uităm să dăm organismului nostru atenția cuvenită. Problemele de sănătate încep să apară din cauza alimentației necorespunzătoare, a sedentarismului, dar și a altor factori, precum aerul poluat, alcoolul, tutunul, produsele de curățenie sau cosmeticele pe care le folosim.

Așa cum știm și așa cum ne atenționează specialiștii, sănătatea începe din colon. Când digestia are de suferit, atunci apar tot felul de simptome neplăcute, cum ar fi: balonarea, acneea, anxietatea, constipația, oboseală aparent nemotivată. Acestea sunt indicii că organismul nostru este supraîncărcat de toxine. În acest caz, este mai mult decât recomandată o detoxifiere.

Detoxifierea prin intermediul zeolitului duce la rezultate uimitoare, având în vedere capacitatea acestuia de purificare, de eliminare a toxinelor și a metalelor grele din organism. În continuare vom discuta pe larg despre acest mineral numit zeolit și despre beneficiile acestuia pentru sănătate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: