Kar-go un robot care livrează medicamente

Spread the love

Academia de Robotică din Londra, Marea Britanie, testează un nou robot care să livreze medicamente în oraș, notează Mediafax.

E vorba de un vehicul autonom numit Kar-go, care va face livrările mai ieftine, nu poluează și se folosește de inteligență artificială ca să ajungă la destinație și să sorteze coletele. Fondatorul Academiei de Robotică din Londra, William Sachitti, spune că este o mașină autonomă care îți poate livra acasă comenzi online în mai puțin de 30 de minute. ”Gândiți-vă la el ca la un oficiu poștal pe roți.

Există un sistem robotizat în vehicul cu care poate să miște coletele și să livreze 12 colete în orice ordine”, a explicat Sachitti. ”Deci, poate să vină la tine acasă și un compartiment se deschide în spate, de unde îți iei coletul”, a adăugat Sachitti.

Un astfel de robot ar reduce considerabil șansele să te îmbolnăvești în drum spre farmacie. Despre Kar-go se spune că este primul vehicul electric autonom de livrare care funcționează pe drumurile britanice și deja a finalizat prima sa livrare la domiciliu.

Dezvoltatorii spun că are un ”sistem de viziune” unic pentru a merge pe șosele – deși, în conformitate cu legile actuale, are nevoie tot timpul de un om la bord – și are o autonomie electrică de 60 de mile.


Vehiculul este conceput pentru a fi utilizat în centre urbane, suburbane și rurale, ceea ce înseamnă o solicitare uriașă pentru a face față diferitelor obstacole din drum, în special în metropole aglomerate.


Citeşte întreaga ştire: Un robot care livrează medicamente este testat la Londra. “Gândiți-vă la el ca la un oficiu poștal pe roți”


Lasă un răspuns