Medicina modernă ar putea înlocui orice practică din trecut? – Curăţarea apei

Spread the love

Medicina modernă ar putea înlocui orice practică din trecut? Egipteni ar fi utilizat un truc pentru a-şi purifica apa, care ar putea fi foarte folositor în zilele noastre. Metoda implică folosirea semințelor pomilor Moringa oleifera. Dovezile arheologice au sugerat că femeile egiptene obișnuiau să ungă oalele de lut în care colectau apă cu semințele arborelui. Peste sute de ani, cercetătorii de la Universitatea  State Penn au dovedit că egiptenii aveau dreptate.

Deşi era cunoscută valoarea purificatoare a seminţelor de moringa, dar faptele au devenit concrete. Seminţele conţin o proteină  cu încărcătură pozitivă. Aceasta are puterea de a ucide şi de strânge bacteriile într-un mănunchi, care mai apoi alunecă la baza recipientului.

Moringa Oleifera sau „Copacul lui Dumnezeu”, este una dintre cele mai recente plante aclimatizate în Romania, gratie specialiștilor de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura din Buzău. Folosita în întreaga lume datorita calităților sale nutriționale, Moringa Oleifera este una dintre puținele plante de la care se poate folosi totul: rădăcina, tulpini, frunze, semințe și flori.

Moringa Oleifera conține de șapte ori mai multa vitamina C decât portocalele și de patru ori mai multa vitamina A decât morcovii. De asemenea, planta are de patru ori mai mult calciu decât laptele si de trei ori mai multa vitamina E decât migdalele.

Moringa Oleifera este un arbore care creste în Munții Himalaya, în nordul Indiei, fiind intitulat și “copacul vieții” sau “copacul imortalității”, datorita proprietăților pe care le are asupra organismului uman. Moringa este foarte apreciata datorita proprietăților vindecătoare ale frunzelor sale mici si verzi deschis. Frunzele sale sunt consumate de mii de ani ca supliment, fiind considerata una dintre cele mai complete plante din punct de vedere nutritiv, de pe Pământ.

Acesta are o gamă largă de utilizări medicinale cu o impresionantă valoare nutritivă. Este un aliment complex din punct de vedere nutritiv, fiind folosit pentru a combate malnutriția la nivel global.

Pulberea de moringa este mult mai apreciată decât frunzele proaspete, deoarece este mult mai hrănitoare și, de cele mai multe ori, conține de 10 ori mai multi nutrienti decât frunzele proaspete. Pulberea este ușor de stocat și de folosit, fiind solubila în apa și se poate folosi ca și ingredient în diferite și variate rețete.

Lista de beneficii pentru acest aliment versatil este foarte lungă, acesta conținând aproximativ 20 de tipuri de aminoazici, 46 de antioxidanți, 36 compuși anti-inflamatorii si mai mult de 90 de nutrienti, care il fac a fi unul dintre cele mai bune suplimente nutritive. Este o sursa excelenta de minerale, macro minerale, vitamine și fitonutrienti. In plus, este o sursa de proteine de calitate si fibre dietetice.

Stimulează și creste energia. Fiind un pachet complet de vitamine si minerale, acest supliment este excelent pentru creșterea energiei și a rezistentei organismului, precum si pentru îmbunatățirea concentrației. Studenții își pot îmbunătății concentrarea, în timp de sportivii pot beneficia de pe urma acestui arbore sub forma de creșterea rezistentei în timpul exercițiilor. Mai mult, ajuta chiar si la pierderea în greutate, deoarece moringa oferă suficientă energie ai vitalitate, încât reduce nevoia de mâncare necesara creșterii energiei.

Ajută la tinerea sub control a diabetului. Este extrem de benefic pentru pacienții cu diabet zaharat, deoarece consumul de moringa ajuta la păstrarea unui nivel normal de zahar in sange. In India, frunzele de moringa sunt folosite ca și plante de leac împotriva diabetului, deoarece acestea contin elemente ce reduc glicemia. Antioxidantii numeroși ce se regăsesc în moringa influențează în mod pozitiv glicemia. Stresul oxidativ duce la deteriorarea și dispariția celulelor producătoare de insulina ce duce la evoluția diabetului. Antioxidantii reduc daunele oxidării, protejând astfel celulele.

Piele sanatoasa si radianta. Moringa este bogata în antioxidanți și vitamina A (multa îndrăgita de piele), riboflavina (B2), niacina (B3), precum si zinc, care îmbunătățesc calitatea pielii. De asemenea, moringa conține 25% proteine și toți aminoacizii esențiali, care ajuta la construirea de blocuri proteice necesare pentru întreținerea, creșterea optimă ai repararea celulelor pielii. Este, de asemenea, o sursa excelenta de fosfor, care contribuie la funcționarea normală a pielii, inclusiv la capacitatea celulelor de auto-reparare, care sunt afectate de factorii externi.

moringa

Sistem imunitar crescut și sănătos. Stresul si condițiile de viata moderne din zilele noastre poate duce la scăderea sistemului imunitar, fapt pentru care moringa ne vine în ajutor. Fiind o sursa excelenta de vitaminele A si B6, fier si zinc ajuta la funcționarea normala a sistemului imunitar.

Ajuta la detoxifierea organismului. Ritmul rapid în care se mișca viata noastră acum si stilul de viata pe care il avem pot avea un impact major asupra sănătății noastre, atât mental cât și fizic. Detoxifierea este un proces natural, care emite organismului eliminarea toxinelor, asigurându-se ca sistemele noastre sunt curate, re-energizante si capabile sa funcționeze la capacitatea noastră optimă. Concentrația mare de minerale conținute de moringa, contribuie la accelerarea procesului de detoxifiere, prin producerea de energie. Datorita faptului ca moringa este bogata și în fibre, acestea ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv. Vitamina B6 ajuta la detoxifierea ficatului , care la rândul lui elimina toxinele din corp.

Tensiune arteriala normala. Hipertensiunea arteriala afectează mai mult de jumătate din populata globului, si este o afecțiune adesea cauzata de stilul de viata necorespunzător. Hipertensiunea arteriala poate creste si riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral. Moringa este o sursa bogata de riboflavina (B2), vitamina B6, potasiu, vitamina K, fier si calciu. Riboflavina și vitamina B6 contribuie la formarea și menținerea celulelor roșii sanguine normale; potasiu contribuie la menținerea tensiunii arteriale normale; vitamina K și calciu contribuie la coagularea normala a sângelui, iar fierul contribuie la transportul normal de oxigen în organism.

moringa-smoothie

Populația indiana o consuma în mod tradițional ca pe un supliment, dar pe de alta parte, pudra de moringa este un excelent aditiv în multe rețete, multi oameni susținând ca ea are un gust plăcut de aluna. Pudra de moringa poate fi adăugată în frape-uri sănătoase sau sa o presarăți în supe sau pe salate. Poate fi, de asemenea, folosita eficient ca un agent de îngroșare pentru supe sau sosuri. Modalitatea de consum cea mai răspândită este de a fi adăugată în sucuri, apa, iaurt sau în cerealele de dimineața.

Pulberea de moringa este modalitatea cea mai accesibilă pentru consumul acesteia și o poți găsi pe  chiar aici.

Sursa descopera.ro, vegis,ro, stiriagricole.ro

4 Replies to “Medicina modernă ar putea înlocui orice practică din trecut? – Curăţarea apei

  1. Realmente es una planta milagrosa desde todo punto de vista medicinal. Lo que sucede en la actualidad es que no se difunden estás notícias debido a los grandes intereses de los laboratorios para que no afecten sus ventas. Así sucede con muchas plantas medicinales del Perú. En fin, el poder del dinero pone a mejor resguardos estos descubrimientos para que no llegue al resto de la población mundial.
    Interesante tu artículo desde cualquier punto de vista.
    Un gran abrazo
    Manuel Angel

Lasă un răspuns