Cum putem preveni arterioscleroza?

Spread the love

Arterioscleroza se produce când vasele de sânge (arterele) care transporta oxigenul și substanțele nutritive de la inima către restul corpului se îngroașă și devin rigide – împiedicând uneori circulația sângelui către organe și țesuturi. Arterele sănătoase sunt flexibile și elastice, însa, in timp, pereții arterelor se pot întări, o afecțiune cunoscuta și ca îngroșarea arterelor.

Arterioscleroza se referă la acumularea de grăsimi, colesterol și alte substanțe in interiorul și pe pereții arteriali (placa de aterom), care poate împiedică fluxul sanguin. Placa se poate rupe, favorizând apariția trombilor (cheaguri de sânge). Desi arterioscleroza este frecvent considerata o problema cardiaca, aceasta poate afecta arterele oriunde in organism. Arterioscleroza poate fi prevenita și tratata.

Arterioscleroza se dezvolta gradual. Arterioscleroza moderata nu da de obicei simptome. Nu dezvolți simptomele arteriosclerozei pana când o artera este foarte îngustata sau tromboza ta încât nu poate furniza cantitatea adecvata de sânge către organe și țesuturi. Uneori, un tromb poate bloca complet circulația sângelui sau se poate rupe și declanșa un infarct de miocard sau un accident vascular cerebral.

Simptomele aterosclerozei moderate spre severe depind de arterele afectate: De exemplu:

  • Dacă ai arterioscleroză la nivelul arterelor cardiace, poți avea simptome precum durerea toracica sau senzația de presiunea toracica (angina).
  • Dacă ai ateroscleroză la nivelul arterelor ce duc către creier, poți avea semne și simptome precum amorțeala brusca sau slăbiciune a mâinilor sau picioarelor, dificultăți in vorbire sau vorbire nedeslușită, pierdere temporara a vederii la un ochi, căderea mușchilor fetei. Acestea semnalează un accident ischemic tranzitoriu (AIT), care, dacă nu este tratat, poate progresa către un accident vascular cerebral (AVC).
  • Dacă ai arterioscleroză la nivelul mâinilor sau picioarelor, poți avea simptome ale bolii arteriale periferice, precum durerea de picior la mers (claudicatie).
  • Dacă ai arterioscleroza la nivelul arterelor care duc către rinichi, dezvolți hipertensiune arteriala sau insuficienta renală.

Arterioscleroza este o afecțiune în care colesterolul, calciul și alte substanțe, denumite în mod colectiv plăci, înfundă arterele. Astfel se blochează fluxul de sânge către organele vitale, în special inima. Ca urmare, pot apărea multe probleme de sănătate, inclusiv accident vascular cerebral, infarct, boli de rinichi și demență senilă.

Nu este clar ce cauzează arterioslceroza, deoarece sunt implicați mulți factori. Oamenii care fumează, beau cantități excesive de alcool, nu fac suficientă mișcare și nu-și controlează greutatea sunt mai predispuși. De asemenea, se poate moșteni genetic. Preventiv, poți folosi remedii naturale pentru ateroscleroză.

Plante care controlează colesterolul

Nivelurile ridicate de colesterol nu sunt singurul factor de risc în apariția aterosclerozei, dar contribuie semnificativ. Colesterolul total trebuie să fie mai mic de 200 miligrame pe decilitru (mg / dL). Colesterolul LDL (”Rău”) trebuie să fie sub 100 mg / dL, în timp ce colesterolul HDL (”bun”) trebuie să fie mai mare de 60 mg / dL.

Extractul de anghinare poate ajuta la creșterea colesterolului „bun” și la scăderea colesterolului „rău”. Unele dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru ateroscleroză conțin extract de anghinare. Poți opta pentru capsule, tablete și tincturi cu extract din anghinare. Doza recomandată depinde de forma pe care o alegi, dar nu există nicio cercetare care să indice că există supradoză cu anghinare. Totuși, este bine să folosești produsul conform indicațiilor din prospect sau la indicațiile medicului.

Remedii naturale pentru ateroscleroză: Usturoiul

Consumul zilnic de usturoi sau de suplimente alimentare cu usturoi ar putea preveni bolile de inimă provocate de ateroscleroză. Un studiu american din 2012 a arătat că administrarea de extract de usturoi, luat împreună cu coenzima Q10, a încetinit progresul aterosclerozei la persoanele în vârstă. În afară de această cercetare, nu sunt încă studii clare care să ateste efectul benefic al usturoiului în această afecțiune. În orice caz, consumul de usturoi este indicat. Consumă-l crud sau gătit sau ia-l sub formă de capsule sau tablete.

Niacina, vitamina inimii

Niacina este, de asemenea, cunoscută sub numele de vitamina B 3. Se găsește în alimente precum ficatul, puiul, tonul și somonul. Ajută la menținerea colesterolului în limite normale. De asemenea, poate reduce trigliceridele, un alt tip de grăsime care crește riscul bolilor de inimă. Cantitatea zilnică recomandată de niacină este de 16 mg pentru bărbați, 14 mg pentru majoritatea femeilor, 17 mg pentru cele care alăptează și de 18 mg pentru gravide. Nu lua mai mult decât cantitatea recomandată de medic. Unele persoane pot avea ca reacții secundare la suplimentele cu niancină urticarie sau greață.

Remedii naturale pentru ateroscleroză: Păducelul

”Fructele de păducel conţin vitaminele B1 şi C, flavonoizi. Extractele din flori şi frunze de păducel ajută inima să funcționeze mai bine, dilată vasele de sânge și îmbunătățește circulația sanguină. Este indicat în caz de insuficiență cardiacă, tahicardie, hipertensiune, arteroscleroză  și ca vasodilatator. Sursa reginamaria.ro, libertateapentruromania.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Sens giratoriu sub mare in Insulele Feroe

Sun Dec 6 , 2020
Spread the loveInsulele Feroe urmează să inaugureze un sens giratoriu sub mare, după trei ani de lucrări. Tunelurile subacvatice leagă insulele Streymoy și Eysturoy într-o rețea lungă de aproximativ 11 kilometri. Inaugurarea acestui mega-proiect va avea loc pe data de 19 decembrie, relatează BBC News. Rețeaua de drumuri va fi utilă […]

Breaking News