Speranța de viață a crescut cu 6 ani, în doar două decenii

Spread the love

Organizația Mondială a Sănătății are vești bune: oamenii trăiesc în medie mai mult cu 6 ani în comparație cu anul 2000. Astfel, speranța medie de viață la nivel global a ajuns la 73 de ani în 2019, comparativ cu 67 cât era acum 20 de ani.

Vestea mai puțin bună este că maladiile cardiovasculare rămân principalul motiv de deces prematur la nivel mondial: 16% dintre cei care mor, o fac din cauza unei boli de inimă.

La rândul lor Alzheimer și alte forme de demență au intrat în primele 10 maladii mortale din lume și au fost pe locul 3 în Europa și Statele Unite în 2019.

Ravagii face și diabetul. Numărul deceselor provocate de această boală a crescut cu 70% în ultimii 20 de ani, mai ales în rândul bărbaților.

OMS mai anunță că numărul global al deceselor provocate de boli transmisibile a scăzut cu aproximativ 30% în țările dezvoltate. Sursa digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Agafya, cea mai izolata femeie din lume!

Mon Dec 14 , 2020
Spread the loveO femeie din Siberia traieste intr-o singuratate greu de descris. Agafya Lykova, in varsta de 76 de ani, traieste in muntii din Siberia, Rusia, si nu are niciun vecin pe o distanta de sute de kilometri. Familia ei s-a refugiat atat de tare de restul lumii incat nici […]

Breaking News