Animale de companie pentru copii

Spread the love

Alegerea unui animal de companie pentru copilul tău nu este un lucru ușor, dar cu siguranță îi va aduce acestuia o bucurie imensă. Având grijă de un animal, copilul tău își va dezvolta simțul responsabilității și va avea parte, totodată, de o prietenie necondiționată.

Dacă ai dubii cu privire la cele mai bune animale de companie pentru copii, ți-am pregătit o listă care să te ajute.

IATĂ 8 CELE MAI BUNE ANIMALE DE COMPANIE PENTRU COPII:

1. PEȘTI

Pentru început, un peste poate fi o alegere perfectă ca animal de companie pentru copii, însă trebuie să fiți atenți ce tip de pești de acvariu decideți să cumpărați. Deși peștișorii aurii ar putea fi prima alegere, aceştia sunt mai greu de îngrijit ca peştii luptător siamez, spre exemplu. Cei din urmă sunt adaptați pentru a supraviețui în izolare, având nevoie de un acvariu cu cel puțin 4 litri de apă la temperaturi între 24 și 28 ° C.

2. BROASCA ȚESTOASĂ

O broască țestoasă, precum broasca țestoasă rusească, este un animal de companie ideal pentru copii şi poate trăi până la 50 de ani.
Broaștele testoase sunt ușor de îngrijit și nu provoacă alergii.

3. PĂSĂRI

Îngrijirea unei păsări este mai solicitantă ca cea a unui pește sau a unei broaște, întrucât necesită atenție zilnică.
Un papagal, precum perușul, este relativ ieftin, sociabil și poate fi animalul de companie excelent pentru copilul tău.

4. ROZĂTOARE

Mamiferele mai mici precum hamsterii, porcușorii de guineea sau gerbilii sunt relativ ușor de crescut. Nu au nevoie de mult spaţiu, iar îngrijirea lor este simplă, necesitând doar hrană, apă și schimbarea talajului. În timp ce hamsterii sunt solitari și nu au nevoie de pereche, pentru porcușorii de guineea este indicat să fie luați în pereche, pentru a nu se simți singuri.

5. PISICI

Copiii iubesc pisicile și sunt o alegere bună dacă dispuneți de un spatiu limitat. Sunt mai ușor de îngrijit și mai indepedente decât câinii, dar necesită controale veterinare și imunizări regulate.
Aveți grijă să alegeți o rasă de pisici potrivită pentru copii.

6. CÂINII

Sociabili, jucăuși și extrem de inteligenți, câinii pot fi animalele de companie perfecte pentru copilul tău. Cu toate acestea, este important să alegeți cu grijă viitorul membru al familiei, întrucât nu toate rasele de câini sunt potrivite pentru copii.

Înainte de a adopta un cățel, asigurați-vă că este sociabil și se simte confortabil în jurul copiilor. Cele mai indicate rase de căini pentru copii sunt: labrador, golden retriever, beagle și boxer.

7. INSECTE ȘI ARTROPODE

Deși multe persoane sunt reticente la ideea deținerii unor insecte ca animale de companie, în realitate, acestea pot fi o idee bună pentru copilul tău.
Deținerea unei ferme de furnici poate fi o experiență distractivă și educativă pentru un copil. Diverși furnizori vând habitate concepute pentru a permite copiilor să observe în mod direct activitățile furnicilor.

8. ARTEMIA

Artemiile, cunoscute și sub numele de creveți cu saramură, sunt niște crustacee mici, ideale ca animale de companie, chiar și pentru copii mai mici.
Copiii trebuie doar să adauge apă și să urmărească activitatea acestor creveți mici care apar, devin activi și cresc.
Întreținerea acestor creaturi acvatice implică adăugarea de hrană aproximativ o dată pe săptămână și ocazional adăugarea de apă pentru a combate evaporarea. O colonie poate trăi până la un an sau mai mult cu o îngrijire minimă.

Sursa digi-animalworld.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Ce este teama de păsări şi cum poate fi ea vindecată?

Mon Jan 4 , 2021
Spread the loveDicționarul Explicativ al Limbii Române definește fobia ca fiind o stare patologică de neliniște și de frică obsedantă, lipsită de o cauză obiectivă sau precisă. Printre fobiile cel mai des întâlnite se numără cele față de animale. Iar dintre acestea, specialiștii susțin că cele mai frecvente fobii sunt […]

Breaking News