Filomena, o puternică furtună de zăpadă, a blocat capitala iberică

Spread the love

Imagini rare cu Spania acoperită de zăpadă au devenit virale în mediul online, după cea mai puternică ninsoare înregistrată în Peninsula Iberică în ultimii 50 de ani. El Mundo scrie că în capitală e cea mai gravă situație, Madridul fiind complet blocat.


Drumuri impracticabile, sute de oameni blocați în mașini, Madridul alb complet… Filomena, o puternică furtună de zăpadă, a blocat capitala iberică. Zăpada abundentă căzută de vineri la Madrid a lăsat multe case fără apă, din cauza înghețării conductelor, fără lumină și fără încălzire, cu temperaturi sub zero grade. Piața Colon din Madrid s-a umplut de schiori | Foto: EPA „Ne-am trezit în această dimineață fără apă. Conductele sunt complet înghețate”, a spus Pedro Tamayo, un madrilen de pe strada Dulce Chacón.

Prima dată când am mers, supermarketul era deschis; a doua oară, îl închiseseră deja. Nu există apă, nici caldă, nici rece, și nici încălzire. Unii vecini vor încerca să dezghețe țevile cu încălzitoare și radiatoare. Pedro Tamayo, din Madrid: Guvernul iberic le-a cerut locuitorilor din cele cinci provincii lovite de Filomena să rămână în case: „Ne confruntăm cu cea mai intensă furtună din ultimii 50 de ani”.

În același timp, conform El Pais, primarul capitalei, José Luis Martínez-Almeida, a cerut întâriri de la armată și a declarat că totul e paralizat în oraș. Aeroportul Barajas a fost și el închis și nimeni nu știe încă în ce moment se vor relua zborurile. Imagine din Madridul acoperit de zăpadă | Foto: EPA Cea mai gravă ninsoare din acest secol a făcut ca peste 652 de drumuri să fie afectate și sute de șoferi să rămână blocați în mașini. Numai în Madrid, aproape 1.500 de persoane au fost salvate și există încă o sută de vehicule blocate.

Cea mai puternică zăpadă din ultima jumătate de secol vineri a oferit imagini suprarealiste, cum ar fi o persoană într-o sanie trasă de câini care trecea pe stradă, schiori în Puerta del Sol și Gran Vía sau bătaie cu bulgări în CallaoDar.


Citeşte întreaga ştire: VIDEO | Spania, paralizată de furtuna de zăpadă Filomena. Madridul – oraș închis, fără căldură, apă și curent

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Breaking News