Un joc original românesc despre boieri și țărani, nunți și mișmașuri tradiționale românești, negocieri dubioase și supraviețuit în Vremuri Grele.
 

Zestrea este un joc în care jucătorii sunt boieri. Pe moșia lor trăiesc țărani, care se căsătoresc, lucrează pământul și își văd de viețile lor. Boierii (jucătorii) pot să le influențeze viețile pe parcursul jocului dând cu zarul și jucând cărți de Soartă.

Între timp, viața decurge în ritmul ei haotic, cu bune și mai ales cu rele. Țăranii fac copii, le e foame, se iau la bătaie și multe alte nebunii. Pentru toate acestea plătesc, firește, boierii.

Zestrea (varianta în limba română)


 

Prima versiune comercială a Zestrei a fost finanțată prin Kickstarter în Noiembrie 2019, obținând 220% din suma necesară și finalizând stocul în două săptămâni.

Cum te vei distra?

Fiecare tură Zestrea este compusă din următorii pași:
 

  1. Întorci o Vreme Grea – pe care toată lumea trebuie să o supraviețuiască; aceasta poate fi Comunismul, Potopul, Foncirea sau multe altele
  2. Își lași țăranii să producă Zestre și, uneori, copii, dând cu zarul pentru fiecare cuplu
  3. Întorci și licitezi o carte de Soartă; aceste cărți îți pot învăța țăranii meserii noi, precum aceea de lăutar, vlădic sau chiar afacerist cu murături, pot genera necazuri precum încăierări între vecini, furatul miresei, despărțiri, copii din flori, sau pot influența negativ țăranii celorlalți boieri, de exemplu Urâtul Satului sau Haine Necălcate ce scad posibilitatea de nuntă a țăranului în cauză
  4. Negociezi nunți, folosești cărți de Soartă, adopți copii, cumperi pământ, precum și noi cărți de soartă
  5. Îți hrănești țăranii – un pas obligatoriu, mai ales dacă ai Zestre
     

Coordonate

Recomandat pentru 14+ ani
Se joacă în 3-6 jucători
Un joc durează între 45 și 90 de minute
 

Ce conține Jocul?

80 de cărți de zestre și pământ
84 de țărani (Feciori și Mândre)
35 de cărți de soartă
3 cărți de vremuri bune
14 cărți de vremuri grele
6 cărți de Boieri
1 Zar cu 6 fețe
Instrucțiuni de joc

By Aila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.