Ie autentica – Vintage unicat – Ie traditionala Autentica unicat cu broderie visinie – Moldova – Vechime peste 70 de ani

Ie autentica – Vintage unicat – Ie traditionala Autentica unicat cu broderie visinie – Moldova – Vechime peste 70 de ani

Ie traditionala Autentica unicat cu broderie visinie – Moldova

✨Din colectia personala, va prezentam o superba IE Autentica Traditionala Romaneasca Unicat din zona Moldovei, cu o vechime de peste 70 de ani,  cusuta manual  pe pânză de bumbac, cu fir de bumbac grena.

 ✨Rombul era simbolul suprem al unirii din cer și pământ, regăsindu-se foarte des în cazul broderiilor iilor tradiționale românești din zonele montane, acolo unde cerul se întâlnește cu crestele munților. De asemenea, culorile folosite în broderia iilor tradiționale spuneau câte ceva despre purtătoarea iei. Spre exemplu, culorile vii cum ar fi roșu se potriveau fetelor tinere, încă nemăritate, în timp ce culorile mai închise grena si negru erau recomandate femeilor măritate, cu un anumit statut social. 

     ✨Observăm că broderia iei tradiționale de culoare grena se concentrează în jurul rombului, un simbol al echilibrului, al uniunii și al prosperității. Broderia se regăsește atât pe pieptul iei, cat si pe spate fiind la fel de bogat brodata.

Are o vechime de peste 70 de ani.

Zona: Moldova .

Stare exceptionala.

Modelul din imagine are inaltimea de 1.75 m, 90 cm bust si 55 kg.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.